PK-37 edelleen parempi

PK-37 edelleen parempi

SC Riverball vieraili Iisalmessa kostealla Sankariniemen nurmella PK-37:n luona. Tälläkään kertaa voittoa ei Iisalmesta saatu, vaan PK-37 nappasi itselleen tärkeät pisteet ja todennäköisesti kakkossijan. Kausi päättyy lauantaina Joensuussa, kun Komeetat tulee kylään.

 

Sunnuntain vierailu Iisalmeen alkoi mukavissa merkeissä, kun kenttä näytti hyvältä ja sade kostutti sitä mukavasti. Sen jälkeen mukavuutta ei enää niin paljoa löytynyt. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli varmasti yleisölle viihdyttävää peliä, sillä hyökkäykset aaltoilivat mukavasti päästä päähän ja maalitilanteita syntyi molempiin päihin. Märällä kentällä nähtiin paljon yllättäviä tilanteita, kun pallo liikkui nopeasti ja pelaajat eivät välillä meinanneet pysyä pystyssä. Kotijoukkue luotti suoraviivaiseen pelitapaan, jossa pitkiä palloja pelattiin jatkuvasti Riverin linjan taakse. PK saikin muutamia hyviä paikkoja näistä luotua jo ottelun alkuminuuteilla, mutta Riverin kokenut maalivahti Antti Jäntti esitti hienoja torjuntoja. Myös lyhyemmällä syötöllä edennyt Riveri loi omat paikkansa. Avausjaksolla srkä Klaus Nevalaisella ja Vladislav Dirginillä oli omat paikkansa, mutta laukaukset eivät verkkoon asti menneet. Myös hevospotkustaan tunnettu Vili Väänänen pääsi kokeilemaan tulivoimaansa, mutta ruuti oli kirjaimellisesti märkää. Ottelun avausmaali nähtiin puoliajan loppupuolella. Tilanteessa iisalmelaiset pääsivät keskityspaikkaan laidalta, joka tavoitti maalilta Rikhard Lappalaisen, joka siirsi pelivälineen maaliin. Tilanne oli Riverille epäonninen, sillä ensin tuomarilta jäi selkeä selästä tönäisy huomaamatta ja Jäntti vielä liukasteli tilanteessa, jolloin lörö pomppupusku meni helposti sisään maalin keskeltä.

Tauolla Taivaansiniset loivat uskoa omaan tekemiseen. Jakson aikana Riveri piti pelivälinettä hallussa ja rakenteli hyökkäyksiä, mutta viimeisellä kolmanneksella ratkaisut ja suoritukset eivät olleet tällä kertaa kauden parhaimmalla tasolla. Toisella jaksolla Taivaansiniset eivät saaneet varsinaisesti huippupaikkoja, vaikka muutama puolittainen paikka sillä olikin. Kotijoukkue sen sijaan rankaisi tehokkaasti pitkien avausten kautta. Ensin Lappalainen pääsi laukomaan kuudentoista rajalta 2-0 noin puoli tuntia ennen täyttä aikaa ja kymppi ennen loppua Halonen viimeisteli 3-0 tolpasta kimmonneen pallon verkkoon.

Riverillä olisi ollut ottelussa omat saumansa, mutta tällä kertaa kotijoukkue oli maalipaikoissaan tehokkaampi. Riverin joukkuetta ei kuitenkaan voi syyttää yrittämättä jättämisestä, sillä jokainen teki kyllä parhaansa kentällä. Erityisesti hyökkäyspäässä Nevalainen ja Olli-Pekka Karjalainen pelasivat aktiivisen ja hyvän ottelun, mutta palkinto jäi saamatta. Karjalainen taisi keraalleen ylärimaan ampua. Samoin keskikentän kaverit pelasivat ihan hyvällä tasolla, mutta viimeinen rohkeus haastaa hyökäyspäässä oli tällä kertaa jäänyt Joensuuhun.

Kauden viimeinen ottelu pelataan lauantaina Joensuussa, kun Komeetat saapuu vierailulle. Heikosti menneen loppusarjan viimeisessä ottelussa on tarkoitus päättää kausi voittoon hyvällä pelillä ja parannella vielä sijoitusta. Ottelu on luultavasti muutamalle kokeneemmalle kaverille viimeinen ottelu tässä seurassa ja tällä tasolla, joten siltäkin osin ottelu on edelleen merkityksellinen.