Otteluraportti: SC Riverball – FS Feeniks

Otteluraportti: Suurinumeroinen voitto Feeniksin kustannuksella

Lähtökohdat lauantaiseen SC Riverballin ja jyväskyläläisen FS Feeniksin kohtaamiseen olivat kutkuttavat; vastakkain olivat sarjan kolmonen ja kakkonen. Lisäksi joukkueet ovat eittämättä taktisesti parhaat niput Itä-, Keski- ja Kaakkois-Suomen Futsal-Kakkosessa, joten odotettavissa oli tiukka ja vähämaalinen vääntö. Mutta, mitä vielä, kotijoukkue River nappasi pisteet selvin luvuin 9-2.

Ottelun alku oli melko tunnustelevaa, Riverin toista ketjua lukuun ottamatta molemmat joukkueet prässäsivät alhaalta, ja odottivat iskun paikkaa. Pallonhallinta oli alusta lähtien selvästi Taivaansinisillä, mutta jyväskyläläisten puolustaessa tarkasti, ei maalipaikoilla juhlittu. Kuitenkin viidennellä peliminuutilla joensuulaiset hyökkäsivät näyttävästi, ja Klaus Nevalainen pääsi siirtämään pallon maaliin Eero Naakan mainiosta tarjoilusta. Avausjaksolla Riverballille siunaantui muutama muukin huipputontti, mutta viimeistely ontui. Jaksolla nähtiin silti vielä yksi osuma, kun vaarattoman näköisen hyökkäyksen päätteeksi Tulilintujen Otto-Eeti Santala onnistui puskemaan pallon kotijoukkueen maaliin. Maalin lisäksi vierailijat onnistuivat luomaan ainoastaan yhden selvän maalipaikan ensi jaksolla. Mutta futsalissa osumat ratkaisevat, ja niinpä tauolle siirryttiin 1-1 –tilanteessa.

Toisella jaksolla Taivaansiniset jatkoi samalla taktiikalla ja intensiteetillä kuin aiemmin, ja pikku hiljaa tulosta alkoi tulla. Ensiksi 20. minuutilla Naakka puski maalivahti Juha-Matti Ryynäsen avauksen verkkoihin. Kolme minuuttia myöhemmin Ossi Savolainen tsippasi näyttävästi pelivälineen ohi Feeniks-vahdin, ja vain sekunteja myöhemmin Nevalainen osui jo toisen kerran, tilanne 4-1. Samalla minuutilla vierailijat onnistuivat kuitenkin myös hienon kulmapotkukuvion päätteeksi. Mutta vain minuutti tästä, niin Pessi Suonpää venytti maaliverkkoja jälleen toisessa päässä hienon hyökkäyksen päätteeksi, johon ratkaisusyötön tarjoili Riku Kareinen. Tästä FS Feeniks ei enää noussut.

Jakson puolivälissä Naakka osui jälleen päällä, tällä kertaa Henri Pupazan kauniin syötön päätteeksi. Muutaman minuutin jälkeen maalista Feeniks otti reikäpaidan käyttöön. Tulokseton pyörittely päättyi heikosti, sillä Riverball rankaisi vielä kolmesti; ensiksi Ryynänen teki kauden avausosumansa, sitten Savolainen illan toisensa, ja lopuksi Naakka täydensi hattutemppunsa pallonriiston jälkeen. Loppulukemat 9-2 ja toisen jakson tulos 8-1 kertovat hyvin pelin kulusta.

Ensimmäinen jakso oli tosiaan maalien suhteen tasaista kamppailua, vaikka River pitikin palloa ja loi enemmän maalipaikkoja. Toisella jaksolla jyväskyläläisiltä taisi loppua jalat ja usko, kun kotijoukkueen peli toimi mallikkaasti. Kaiken kaikkiaan matsi tarjosi katsojille hyvätasoisen ja nopeatempoisen futsalpelin, jossa ehkä juuri temmon takia, nähtiin kuitenkin useita harhasyöttöjä.

SC Riverballin kokoonpano: Juha-Matti Ryynänen (1+1), Joonas Eskman, Jarkko Turunen, Riku Kareinen (0+1), Ossi Savolainen (2+0), Pessi Suonpää (1+0), Henri Pupaza (0+1), Oskari Hirvonen, Klaus Nevalainen (2+0), Eero Naakka (3+2), Arto Turunen, Juha Ihalainen, Sami Partanen, Riku Rantala