Naakka palaa pelikentille loukkaantumisen jälkeen

Naakka palaa pelikentille loukkaantumisen jälkeen

Riveri sai mieluisia uutisia joulun alla, kun vuosi sitten loukkaantunut Eero Naakka on palannut harjoituskentille. Yli 200 jalkapallo-ottelua Riverissä pelannut monipuolinen Naakka on oiva lisä joukkueeseen. Nyt joukkueen koko on 2+15 pelaajaa.

 

Viime tammikuussa futsalottelussa pahasti loukkaantunut Eero Naakka (s.1982) on tehnyt paluun harjoituksiin ja sopinut pelaamisestaan Taivaansinisissä tulevana kesänä. Miehen jalka murtui tammikuussa kokonaan, mutta sitkeä herrasmies on kuntouttanut sen takaisin pelikuntoon vuoden aikana. Ennen loukkaantumistaan Eero oli kehittynyt, ehkä yllättäenkin, molempien lajien maalipyssyksi. Vuoden 2018 jalkapallokaudella keskuspuolustuksesta kärkeen nostettu Naakka teki peräti 13 maalia voittaen seuran maalipörssin, mutta ikävä loukkaantuminen piti miehen kokonaan sivussa kuluvalta vuodelta. Vuoden kuntoutuksen jälkeen mies on valmiina palaamaan pelikentille ja hän on aloittanut harjoitukset futsaljoukkueen mukana. Tammikuun aikana Eero nähtäneen jo jalkapalloharjoituksissa tähtäimessään kesän viheriöt ja maaliverkon heilutus.

 

Jos joku pelaaja palaa tällä iällä vielä näin pahan loukkaantumisen jälkeen pelikentille, se on Eero Naakka. Mies tunnetaan ahkerana harjoittelijana ja periksiantamattomana taistelijana. Eero aloitti Kolmosen ottelut jo 90-luvulla, kun mies nostettiin miesten joukkueeseen Juuassa paikallisen palloseuran riveissä. Tie vei LehPa:n kautta Riveriin, jossa mies on ollut mukana kaudesta 2008 lähtien. Pelikuntoon palautuessaan, ja ensi kesänä kentälle päästessään, Eero on pelannut vähintään Kolmosessa neljällä eri vuosikymmenellä, mikä on erittäin hieno saavutus jo sellaisenaan. Vastaavaan ei monikaan pysty! Nykyisestä rosterista vain Perttu Rytivaara on pelannut miesten otteluissa myös 90-luvulla. Naakan kohdalla ei ole mahdottomuus, että mies pelaisi Kolmosta vielä 2030-luvullakin.

 

Joukkue on rakentumassa vähitellen entistä vahvemmaksi ja nähtäväksi jää, tuleeko Naakka tekemään tuhojaan hyökkäyksessä viime kaudella erinomaisesti maalijyvän löytäneen Klaus Nevalaisen kanssa. Seura on erittäin iloinen Naakan paluusta ja se nostaa odotusarvoja entisestään. Mies itse on valmiina haastamaan nuorempansa ja näyttämään mitä on juukalainen taitojalkapallo.

Mukava palata pelikentille vuoden tauon jälkeen peli-intoa puhkuen. Ikää alkaa olla jo sen verran, että luultavasti viimeiset kymmenen pelivuotta on enää jäljellä!

 

Tilastot Riverissä

206 ottelua

39 maalia

27 varoitusta

 

Sopimustilanne (17): Antti Jäntti, Perttu Rytivaara, Klaus Nevalainen, Vili Väänänen, Eelis Korhonen, Jesper Hokkanen, Konsta Kokko, Elias Niskanen, Ville Homanen, Henri Pupaza, Oskari Ylikoski, Lassi Laakkonen, Olli-Pekka Karjalainen, Jarkko Turunen, Vilppu Leinonen, Joonas Eskman, Eero Naakka.