Moni on pelannut liigaa, Taivaansiniset ei

Moni on pelannut liigaa, Taivaansiniset ei

SC Riverball kohtaa helatorstaina jyväskyläläisen FC Blackbird:n Joensuun keskuskentällä. ”Rastaat” ovat kasanneet tälle vuodelle huippukovan joukkueen ja johtavatkin sarjaa viidellä voitolla Riverin ollessa viidennellä sijalla kolmella tasapelillään ja yhdellä voitolla. Molempia joukkueita yhdistää kuitenkin yksi asia; kumpikaan ei ole hävinnyt sarjassa vielä otteluakaan. Blackbird voitti viime vuonna Kolmosen, mutta ei halunnut ottaa Kakkosen paikkaa vastaan. Tuleva ottelu on Riverin 200. Kolmosen ottelu ja se alkaa aurinkoisen päivän iltana klo 17.

 

Riveri sai vihdoin avattua kauden voittotilinsä, kun se kukisti viime sunnuntaina jyväskyläläisen JPS:n lukemin 2-0. Nyt vastaan asettuu saman kaupungin toinen joukkue, FC Blackbird. Joukkueen rosterista löytyy kokemusta jopa ulkomaan kentiltä asti. Nimekkäin Rastas on ehdottomasti Tomi Petrescu, joka on urallaan pelannut englantilaisen valioliigaseura Leicester Cityn lisäksi Italiassa ja Kreikassa. Mieheltä löytyy myös runsaasti kokemusta kotimaan kentiltä ja Veikkausliigassa mies on pelannut yli 200 ottelua tehden niissä 36 maalia. Toinen Veikkausliigakonkari on pääosin JJK:ssa uran tehnyt Tommi Kari, jolla on  liigasta 135 ottelua ja 28 maalia. JJK-ikonina tunnettu Kari siirtyi yllättäen kilpailevaan seuraan JJK:n päädyttyä talousvaikeuksien seurauksena lopulta suoraan Ykkösestä Kolmoseen. Liigakokemus ei Rastaissa jää tähän, sillä myös JIPPOsta viime kaudelta tuttu Zakaria Abahassine ja veljensä Jasin ovat pelanneet liigassa. Joukkueessa on ollut tälle vuodelle paljon imua ja naapurista on siirtynyt pelaajia joukkueeseen. Kokeneiden pelaajien lisäksi Rastaiden listalta voitaisiin nostaa esille useampikin nimi, mutta mainittakoot vielä tällä kaudella jo neljä maalia tehnyt Jan Rytilahti, joka on yhdessä Jasinin (6 maalia) kanssa tehnyt yli puolet jyväskyläläisten maaleista.

 

Blackbird on tällä kaudella esittänyt vahvaa pallonhallintapelaamista ja tehnyt ylivoimaisesti eniten maaleja (17). Joukkueen puolustus sen sijaan ei ole vielä joutunut kunnon testiin, vaikka se imeisesti kärsi hitaasta sytytyksestä kauden alussa. Riverin naapuriseura LehPa nimittäin teki kauden avausottelussa ensimmäisen maalin Rastaiden verkkoon, mutta tämän jälkeen he ovat vain itse toimittaneet palloja vastustajien verkkoihin. Maaliero 17-1 on kova lukema viidestä ensimmäisestä ottelusta. Riveri on pelannut Blackbirdin kanssa kolmea samaa vastustajaa vastaan, jotka kaikki ovat päättyneet tasapeliin. Rastaat puolestaan voittivat Warkaus JK:n 0-6, KuKi:n 4-0 ja AC BARCAN 0-2. Näiden lisäksi LehPa kaatui 3-1 ja ToU 2-0. Riverille onkin luvassa kova iltapuhde taitavan Blackbirdin kanssa, mutta pelitaktiikat on hiottu kuntoon harjoituskentällä!

 

Riveri pääsee otteluun erinomaisista lähtökohdista. Viime viikolla saatiin voittotili avattua ja joukkueen pelaajat eivät ole kärsineet loukkaantumisista. Myöskään kissanristiäisiä ei helatorstaille sattunut, joten käytettävissä on yli kokoonpanollinen pelaajia. Edellisessä ottelussa koko joukkue puolusti kurinalaisesti joukkueena eikä yksittäisiin sooloprässeihin tuhlattu energiaa. Maalintekopaikkoja on jokaisessa kauden ottelussa saatu luotua, mutta tarkkuus niissä on ollut hieman hapuilevaa. Nyt tähän asiaan tulee muutos! Harjoituksissa on keskitytty maalintekoon ja tämän toivotaan näkyvän onnistumisina huomenna. Rastaat pyrkivät luultavasti pelaamaan omaa pallonhallintapeliään, mutta tiivis Riverpakka on valmiina taistelemaan kurinalaisesti yhtenäisenä joukkueena ja rakentamaan omaa peliään pelikirjansa mukaisesti. Ilahduttavaa Riverin otteissa on ollut myös erinomainen kuntopohja. Joka pelaaja jaksaa puristaa kentällä täydet 90 minuuttia, vaikka kilometrejä kertyy runsaasti. Tämä on erinomainen asia myös huomisen kannalta, sillä Rastaiden kierrätykset ja pallonsiirtelyt eivät tule juurikaan painamaan Riverpelureiden jaloissa. Kokoonpano ei kuitenkaan ole vielä selvillä, sillä valmentaja Sami Ahosen on ratkaistava ensin käytettävät pelaajat. Joka tapauksessa kentällä nähtäneen jokaisessa sarjaottelussa yhden maalin tehnyt RiverPyssy ja lääkäripalveluiden asiantuntijan tarkkuudella linjojen väliin syöksyvä Klaus Nevalainen sekä keskikentän keittiöstä peliä pyörittävä varakapteeni Ville Homanen, jotka ratkaisivat voiton edellisessä ottelussa. Edellisessä ottelussa laidoilla vahvan ottelun pelanneet Jaakko Nissilä ja Jesper Hokkanen ovat myös käytettävissä, joten juoksuvoimaa löytyy myös laidalta. Maalivahtiosastolla tilanne on myös hyvä, sillä peräti kolme maalivahtia on käytettävissä otteluun.

 

Erinomaisessa kunnossa oleva keskuskentän nurmialusta tarjoaa varmasti molemmille joukkueille mahdollisuuden pelata hyvää jalkapalloa. Tappiottomien joukkueiden kohtaamisessa kentällä on paljon kokemusta ja taitoa molemmissa pelipaidoissa, joten peliä kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan livenä. RiverCafé toimii kortilla ja käteisellä ottelutapahtuman ajan ja tuomari viheltää pilliin klo 17.00, jolloin taisto alkaa. Tervetuloa keskuskentälle!