Maaliskuun muistelo: 2014 noustiin futsal Ykköseen

Maaliskuun muistelona palataan kauteen 2014 ja nousukarsinnan toiseen osaotteluun, jossa Riveri kellisti tälläkin kaudella kohdatun Vehmaisten Urheilijat. Kahden ottelun yhteistuloksella Riveri nousi seuraavaksi kaudeksi Ykköseen. Tänä vuonna ollaan jälleen karsinnassa mukana, mutta tällä kertaa alaspäin. Riveri kohtaa FC Seinäjoen kaksiosaisessa karsinnnassa 10. ja 17./18.4. ja paremman yhteistuloksen saanut joukkue pelaa Ykkösessä kaudella 2021-2022.

 

Riverin kotiluolana toimi kaudella 2014 Katajankin käyttämä Areenan parketti. Vaikka tila oli suuri ja ei ehkä niin paljoa yleisöä paikalla kuin koripallomatsissa, loivat rumpuna käytetyt Areenan kääntöpenkit ja innokkaat kannattajat mahtavan tunnelman nousukarsintaotteluun. Tässä raportti 24.3.2014 pelatusta ottelusta.

 

Launtaipäivänä tehtiin historiaa, sillä SC Riverballin voittaessa Vehmaisten Urheilijat Ykkösen karsinnan toisessa osassa, tuli siitä historian ensimmäinen itäsuomalainen joukkue valtakunnallisessa futsalin Ykkösessä! Riverball kaatoi VehU:n maalein 6-1 (1-1) ja kahden ottelun yhteistuloksen ollessa 8-5 merkitsi se sitä, että villit nousujuhlat pääsivät alkamaan Joensuun Areenalla. Riverin tehomies oli ottelun parhaaksi pelaajaksi äänestetty Riku Kareinen, joka osui vehulaisten verkkoon kahdesti. Muut maalintekijät olivat Sammy Pylkki, Eero Naakka, Ossi Savolainen ja Olli Muttonen.

 

Otteluun valmistautuminen ei mennyt Riveriltä ihan suunnitelmien mukaan, sillä poissa olivat ensimmäisessä osaottelussa hyvin pelanneet Maru Grönroos ja Tuukka Tiainen. Tässä ottelussa oli kuitenkin uusien vastuunkantajien noustava esiin ja sen tekivät samassa ketjussa pelanneet kämppäkaverit Riku Kareinen ja Ossi Savolainen, jotka maalien lisäksi pelasivat hienosti molempiin suuntiin. Ottelun ensimmäinen jakso alkoi Taivaansinisiltä loistavasti, sillä 1-0 maali syntyi jo vajaan minuutin pelin jälkeen. Sammy Pylkki laukoi sivurajasta kovaa maalia kohti ja maalivahdin eteensä torjumassa paluupallossa ensimmiäsenä oli Kareinen, joka siirsi Riverin johtoon. VehU kuittasi maalin kuitenkin ajassa 5.58, kun kulmapotkusta laukomaan päässyt Jesse Salminen upotti pallon tolpan kautta ohi voimattoman Rivervahti Juha-Matti Ryynäsen. Tämän jälkeen Riverball painoi ottelua väkisin vihreäpaitojen päähän, mutta palkinto maalin muodossa jäi saamatta. Maalikehikoita pääsivät vuorollaan kolisuttelemaan saman kentän Markus Ihalainen, Olli Muttonen, Aleksi Huovinen ja Eero Naakka, mutta tuntui kuin VehU maali olisi ollut noiduttu. Tauolle lähdettiin tasatilanteessa 1-1.

 

Toisen jakson alku olikin varsinaista hurlumhei futsalia, jossa Riverball oli terävämpi. Ensin VehU:lla oli muutama loistopaikka mennä johtoon, mutta kun kaverille ei kelvannut iski kotijoukkue. Ensin Riku Kareinen riisti pallon VehU:n alimmalta pelaajalta, pääsi läpiajoon ja laukoi. Ensimmäisen laukauksen torjui VehU:n maalivahti, mutta paluupallon sörkki rebound-pallojen erikoismies Kareinen ja peli oli 2-1 ajassa 23.11. Seuraavassa vaihdossa lukemat siirtyivät 3-1:een, kun Eero Naakka ohjasi vapaapotkukuvion jälkeen pallon maaliin ajassa 23.35. Näillä lukemilla Riverball olisi noussut Ykköseen, mutta joukkue halusi selkeämmän eron. Jälleen seuraavassa vaihdossa, ajassa 24.14, iski Riverball, kun Sammy Pylkki haisteli kulmapotkun oikein ja katkaisi takaviistosyötön. Pylkki syötti oikeaan reunaan Ossi Savolaiselle, joka spurttasi läpi ja sijoitti pallon alakulmaan ohi voimattoman VehU:n maalivahdin. Toinen ketju ehti tässä välissä käydä reippailemassa yhden vaihdon, kun jälleen oli Taivaansinisten vuoro iskeä. Ajassa 26.22 edellisen maalin kaksikko oli jälleen asialla, joskin tällä kertaa Savolainen syötti ja Pylkki maalasi numerot 5-1:een. Riverballin kolmen minuutin tehohetki kruunattiin jälleen seuraavassa vaihdossa, kun Markus Ihalainen syötti 2v1 hyökkäyksen jälkeen Olli Muttoselle, joka laittoi pallon tyhjään maaliin ajassa 26.42. Tämän jälkeen Riverillä oli muutama paikka lisätä johtoaan, mutta viimeistely ei aivan onnistunut. Ottelun loppupuolella VehU:kin pääsi muutamaan maukkaaseen paikkaan, mutta Ryynänen maalissa oli itse varmuus. Ottelu päättyi lopulta selviin 6-1 lukemiin ja Riverin nousujuhlat pääsivät alkamaan.

 

Riverball osoitti kauden viimeisessä ottelussa kovan henkisen kanttinsa, sillä se nousi takaa-ajo asemasta lopulta selkeään voittoon. Koko joukkue pelasi suurella sydämellä ja ansaitsi kauden tavoitteena pidetyn nousun Ykköseen kaudeksi 2014-2015. Viimeisen ottelun kotiyleisön kannustus oli uskomattoman hienoa ja koko seura haluaa kiittää paikan päälle löytänyttä yli 160:n päistä yleisöä. Toivottavasti yleisö löytää tiensä katsomoihin myös ensi vuonna, sillä futsal on tällä hetkellä nosteessa tällä alueella. Osoituksena siitä LehPan ja Jipon yhteisjoukkue, LehPa-YJ, saavutti eilen futsalin C-poikien SM-hopeaa Tampereella. Joukkuettahan valmentaa futsaljoukkueen kapteeni Markus Ihalainen ja Riverball onnittelee LehPa YJ:n 99-poikia hienosta saavutuksesta!

 

SC Riverballin kokoonpano: Juha-Matti Ryynänen, Mikko Hyttinen; Markus Ihalainen (0+1), Jarkko Turunen, Eero Naakka (1+0), Olli Muttonen (1+1), Riku Kareinen (2+0), Ossi Savolainen (1+1), Aleksi Huovinen, Sammy Pylkki (1+2), Aleksi Eskelinen

 

Tämän vuotisessa joukkueessa on edelleen mukana pelaajavalmentaja Juha-Matti Ryynänen ja Eero Naakka.