Lenkkipoluilta pallotreenien pariin

SC Riverballin miesten jalkapallojoukkue alkaa vähitellen muodostumaan, mutta vielä on pelaajia hakusessa muutamalle pelipaikalle. Nykytilanteeseen sopivasti joukkue on aloittanut treenit lenkkikengät jalassa, mutta palloharjoitukset käynnistyvät tänään. Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella vastaan arvottiin Viitosessa pelaava KeuPa/2 Keuruulta.

 

Jalkapallojoukkue kokoontui reilu viikko sitten aloituspalaveriin, jossa valmennus esittäytyi pelaajille ja kertoili hieman tulevasta. Kolme edellistä kautta SC Riverball on mennyt Sami Ahosen komennossa, mutta tällä kaudella joukkueen valmennuksesta vastaa kaiken seurassa nähnyt ja kokenut Perttu Rytivaara. Rytivaaralla onkin jo selvät sävelet kuinka pelaamista aiotaan muuttaa tulevalle kaudelle ja mitä uutta tuodaan mukaan. ”Tulevalle kesälle on tarkoitus tehdä muutoksia taktiikkaan, että maalintekomahdollisuuksia pystyttäisiin luomaan entistä enemmän” Rytivaara toteaa. Palloharjoitukset loppuivat ennen joulua ja koronarajoituksista johtuen joukkue ei ole päässyt tämän vuoden puolella harjoittelemaan kertaakaan pallon kanssa ennen tätä viikkoa. Joukkueen päävalmentajana Rytivaara toteaa tilanteen olevan jo tuttu parilta edelliseltä kaudelta ja joukkueelle onkin suunniteltu juoksuohjelmat, joiden avulla pyritään kasvattamaan juoksukuntoa kohti kesän pelejä. ”Juoksujalkaa on käyty lenkillä. Pallotreenit on kuitenkin mietittynä jo ennakkoon eli täysi pöhinä pallon kanssa saadaan nyt päälle, kun päästään treenaamaan pallon kanssa. ”, Rytivaara toteaa tilanteesta.

 

Joukkueen aloituspalaverissa käytiin myös läpi tulevaa kautta ja valmennus esitti joukkueessa pelaamisesta kiinnostuneille hieman tulevan kauden ideologiaa. ”Paperilla muutokset ja ajatukset ovat monesti selkeitä, mutta ilman määrätietoista harjoittelua asiat eivät onnistu kentällä. Tämän vuoksi treenit tulevat valmistamaan pelaajia mahdollisiin taktisiin muutoksiin.” Perttu Rytivaara sanoo. Joukkue pyrkii pelaamaan harjoitusotteluita paikallisesti mahdollisimman paljon, jotta muutokset, joita uusi valmennus haluaa ajaa läpi, iskostuisivat pelaajille hyvin. Pelaajistossa on pientä vaihtelevuutta ja joukkueen kasaaminen on vielä kesken. ”Joukkue on vielä toistaiseksi varsin pieni ja nyt olisi monella nuorella pelaajalla mahdollisuus tulla mukaan Riverin toimintaan ja saada näytön paikka aikuisten sarjassa. Tarve tietysti on vähän joka pelipaikalle, mutta erityisesti hyökkääjä on vielä hakusessa. Mielestäni joukkueessa tarvitaan aina myös kokemusta, joten neuvotteluja käydään myös kokeneempien pelaajien kanssa.” Rytivaara toteaa.

 

Kuten yllä mainittiin, niin joukkue etsii vielä pelaajia ja niiden lisäksi myös taustahenkilöitä. Mikäli olet kiinnostunut toimimaan SC Riverballissa joko pelaajana tai vaikkapa huoltajana, niin voit ottaa yhteyttä Perttu Rytivaaraan joko puhelimitse 040 922 5641 tai sähköpostilla soccerclub.riverball@gmail.com.