LehPa parepi paikallisottelussa

LehPa parepi paikallisottelussa

LehPa ja SC Riverball kohtasivat Karjalaisten Futisfestareiden ensimmäisessä ottelussa. Tunteikas peli päättyi lopulta LehPa:n voittoon, kun se nousi toisella puoliajalla Taivaansinisten ohi lukemin 2-1 (0-1). Voitto oli LehPa:lle sen ensimmäinen Taivaansinisistä. Ensi viikolla homma jatkuu palauttavien treenien merkeissä ja loppuviikosta levätään tovi.

 

LehPa ja Riveri kohtasivat toisensa kuumassa säässä ja myös tunteet kävivät varsin kuumana jo ensimmäisistä minuuteista lähtien. Riveri onnistui avausmaalin teossa jo kolmannella peliminuutilla, kun Eemi Porento vapautti Klaus Nevalaisen puolittaiseen läpiajoon, josta mies sijoitti varmasti pallon maaliin. Tämän jälkeen Riverillä oli hetken peli hallussa ja se loikin muutaman puolittaisen paikan onnistumatta kuitenkaan maalinteossa. Jakson loppupuoliskolla nuorista pelaajista pääosin koostunut LehPa oli selkeästi kuskin pallilla ja saikin luotua muutamia vaarallisia tilanteita. Puoliajalle kuitenkin mentiin Riverin johtaessa ottelua.

 

Toisella puoliajalla vastatuuleen tahkonnut Riveri ei sai pelinsä toimimaan vain ajoittain hyökkäyssuuntaan. Sitä vastoin LehPa puolestaan pääsi hyödyntämään Riverin kehnon koko joukkuepuolustamisen ja haki vimmatusti tasoitusmaalia. Maalivahti Joonas Eskman piti Riveriä mukana ottelussa, kuten hän teki myös ensimmäisen jakson loppupuolella. Riverillä oli omat mahdollisuutensa lisätä johtoa hyvien vastahyökkäyksien kautta, mutta siinä tuppaa yleensä käymään niin, että jos et itse tee, vastustaja tekee. Näin kävi myös tänään. Väinö Häkki tasoitti ottelun 78. peliminuutilla lyhyen kulmapotkun jälkeen. Riverin miesvartiointi nukahti tilanteessa ja nuorukainen viimeisteli tyylikkäästi takavasaralla maalin alanurkkaan. Lisäajan viidennellä minuutilla, aiemmin JoPS:ssa kunnostautunut Riverin arkkivihollinen, Iiro-Pekka Naakka pamautti pallon vapaapotkusta tolpan juureen ja LehPa:n avausvoitto Taivaansinisistä oli selvä.

 

Riverin peli oli tänään varsin hukassa, vaikka se saikin alussa ja ajoittain myöhemminkin luotua vaarallisia tilanteita. JPS- ja Blackbird-peleissä erinomaisesti toiminut kokojoukkuepuolustaminen oli heikkoa ja omaa hyökkäyspeliäkään ei saatu sujumaan toivotulla tavalla. Pallo tuntui polttelevan jaloissa itse kullakin kaverilla. Lisäksi nopeat pallonmenetykset aiheuttivat valtavan määrän juoksua ja kuumassa kelissä tämä oli myrkkyä. Ottelun loppupuolella välimatkat vain kasvoivat, kun lähes kaikki pelaajat näyttivät olevan aivan puhki. Kahden ottelun tappioputkessa nyt seilaava Riveri palauttelee ensi viikolla ennen Juhannusta ja tositoimiin palataan reilun viikon päästä.