Komeetat ryöstivät kolme pistettä

Komeetat ryöstivät kolme pistettä

SC Riverball ja sarjanousija Komeetat kohtasivat sunnuntai-iltana Mehtimäen tekonurmella. Parempi voitti loppukukemin 1-3 (1-0). Ottelut jatkuvat ensi lauantaina, kun JPS saapuu Mehtimäelle klo 19 pelattavaan otteluun.

 

Liekö liian viileä ilma vai mikä vaikuttanut, mutta Riveri ei ollut sunnuntaina parhaimmillaan. Komeetat hallitsi ottelua heti alusta lähien eikä Riveri saanut syöttö- eikä prässipeliään toimimaan kunnolla ensimmäiseen puoleen tuntiin. Toisaalta myöskään Komeetat ei päässyt vaarallisille paikoille pallon hallinnasta huolimatta. Riverin syöttöpeli oli tällä kertaa niin kehnoa, että jopa kolmen peräkkäisen syötön saaminen omalle kaverille oli haastavaa eikä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta hyviä hyökkäyksiä päästy tekemään ensimmäisen puolituntisen aikana. Komeetat puolestaan pyöritteli taitavien pelaajien osalta peliä alakerrassa, kunnes heitettiin pitkä ristipallo. Kakkospalloissakin nuoret jyväskyläläiset olivat joensuulaisia edellä ja reagoivat huomattavasti paremmin irtopalloihin. Puoliajan viimeisellä kolmanneksella Riverikin sai juonesta kiinni ja esitti hyviä hyökkäyksiä. Peli näyttikin palautuvan uomiinsa, kun Oskari Hirvonen siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon 41. peliminuutilla. Tilanteessa kotijoukkue murtautui hienosti oikealta laidalta keskityspaikalle, josta lähtenyt syöttö tavoitti takatolpalle nousseen Hirvosen, joka pamautti pallon tyylikkäästi takakulmaan. Tauolle mentiin kotijoukkueen johdossa, vaikka itse otteluun ei puoliajalla oltu tyytyväisiä.

 

Toiselle puoliajalle Riveri päätti korjata rivinsä, mutta se alkoi silti samoissa merkeissä kuin ensimmäinenkin. Komeetat hallitsi pelitapahtumia Riverin joutuessa käyttämään kaikki voimansa puolustamiseen. Kun toista puoliakaa oli pelattu 7 minuttia, pääsi Komeetat tasoittamaan ottelun kulmapotkun jälkitilanteesta. Tilanteessa Riverillä oli jo paikka purkaa pallo pois, mutta lopulta vieraiden Lauri Seilonen pamautti pallon maaliin kotijoukkueen toilailun seurauksena. Tasoitusmaalin jälkeen Komeetat jatkoi hallintaa ja yritti hanakasti saada johtomaalia aikaiseksi. Sellainen syntyikin 80. minuutilla, kun Komeetoille tuomittiin rangaistuspotku selvän paitsiotilanteen jälkeen. Lasse Laakso ei rankkarista erehtynyt ja Riveri oli takaa-ajoasemassa. Kun Taivaansiniset virittelivät loppukiriään, pääsi Komeetat vielä niittaamaan yhden maalin. Onni Oinonen viimeisteli loppulukemat 1-3 näyttävällä volleyllä suoraan kulmapotkusta. Riveri yritti vielä lopussa saada takaa-ajoa aikaiseksi ja onnistuikin kääntämään pelin painepisteen toiseen päähän. Tästä huolimatta maaleja ei enää nähty.

 

Koko ottelu oli Riveriltä varsin heikkoa pelaamista. Myöskään erotuomariston ailahtelevat otteet eivät tällä kertaa edesauttaneet Riverin taistelua. Liekö aurinko paistanut silmiin? Niin tai näin, jäi johtomaalin paitsiotilanne ja lopussa viheltämättä jäänyt kotijoukkueen rankkari harmittamaan Riveriä. Komeetat oli kuitenkin selvästi parempi joukkue ja ansaitsi voittonsa.

 

Seuraavan kerran Taivaansiniset ovat pelikentällä lauantaina 4.7. klo 19.00, kun niin ikään jyväskyläläinen JPS saapuu vierailulle Mehtimäelle. Tervetuloa seuraamaan ottelua kannustusäänen ja pankkikortin kanssa. RiverCaféssa tarjolla suun kostuketta, vatsan täytettä ja fanituotteita.