Kokeneet kaverit jatkavat futisjoukkueessa

Kokeneet kaverit jatkavat futisjoukkueessa

Kuva: Rytivaara (vas.) ja Naakka (oik.) ovat tähän mennessä ainoat yli 200 ottelua Taivaansinisten jalkapallojoukkueessa pelanneet pelaajat.

 

Riveri on saanut solmittua kolme jatkosopimusta kokeneemman kaluston kanssa, kun Eero Naakka (s. 1982), Perttu Rytivaara (s. 1984) ja Vili Väänänen (s. 1991) on kiinnitetty myös tulevalle kaudelle. Kaikki kolme pelaajaa kuuluivat viime vuonna eniten peliminuutteja keränneisiin pelaajiin ja jokainen onnistui omalla pelipaikallaan hyvin. Seura on tyytyväinen näiden kolmen kokeneen pelaajan jatkosopimuksiin. Jokainen näistä kolmesta herrasmiehestä on mukana seuratyössä myös pelikentän ulkopuolella ja jo tämänkin vuoksi herrojen jatko on mieluista uutinen. Myös pelikentällä jokaisella heistä on vielä paljon annettavaa.

Viime kaudella puolustuslinjasta hyökkääjäksi ylennetty ikinuori Eero Naakka otti kaiken ilon irti pelipaikkamuutoksesta. Jo aiempina vuosina joukkueen kapteenin viimeistelykyvyistä oli treeneissä saatu osviittaa, mutta aiemmin miestä ei oltu uskallettu nostaa kärkeen. Nyt Eero sai pelata koko kauden hyökkääjänä ja onnistui tekemään koko sarjassa toiseksi eniten maaleja, 13 kaiken kaikkiaan. Mahtavan kauden pelannut Naakka oli eniten peliminuutteja kauden aikana saalistanut pelaaja pelaten ainoana jokaisessa kauden 19 virallisessa ottelussa. Mies itse oli kauteen tyytyväinen.

-”Viime kausi oli kokonaisuudessaan hyvä. Joukkueessa oli mukavasti nuoruuden intoa ja vastaavasti kokemusta vanhempien pelaajien osalta. Kesti tietysti hetken, että yhteinen sävel joukkuepeliin löytyi. Syyskierrokselle se sitten löytyi. Tästä on hyvä lähteä kohti ensi kautta ja uskon että joukkueen peli tulee olemaan ensi kaudella entistäkin laadukkaampaa.”

RiverStats:

  • Ottelut 206
  • Maalit 39
  • Varoitukset 27

Naakan tavoin Perttu Rytivaara kuuluu joukkueen ikämieskaartiin, mutta molempien nuorten vauhti tuntuu silti riittävän vielä nuorempien mukana. Seuran perustamisesta lähtien mukana ollut Rytivaara kärsi viime kauden aikana pienistä loukkaantumisista, mutta kuitenkin tilille kertyi 13 ottelua ja kaksi maalia. Topparina edellisellä kaudella viihtynyt Perttu toimii myös joukkueen joukkueenjohtajana, joten hänellä on monipuolinen rooli koko joukkueessa. Mies oli kauteen tyytyväinen, mutta jotain jäi myös hampaankoloon.

-”Syyskausi oli aivan loistava, mutta henkilökohtaisesti olisin toivonut nousua Kakkoseen kauden päätteeksi. Joukkue uusiutui paljon viime talvena ja kehitys on jatkunut itseasiassa jo kaksi vuotta. Odotan joukkueen olevan ensi vuonna entistä parempi ja vahvistuvan edelleen muutaman uuden pelaajan kautta.”

RiverStats:

  • Ottelut 215
  • Maalit 33
  • Varoitukset 35

Vili Väänänen on Lahdessa oppinut potkaisemaan palloa ja siitä Taivaansiniset saavat nauttia vielä ainakin ensi kesänä. Kovasta laukauksestaan ja erinomaisista ristipalloistaan tunnettu Vili on Rivervuosien aikana kehittynyt pelaajana monipuoliseksi puolustuksen takuumieheksi, joka antaa aina kaikkensa niin harjoituksissa kuin otteluissakin. Viime kaudella Vili joutui pelaamaan pakottavista syistä myös topparina, eikä tämä muutos näkynyt miehen otteissa ollenkaan. 15 ottelussa mies ei saanut kuin seitsemän keltaista korttia, mikä on sitä edelliseen kauteen verrattuna kaksi vähemmän. Tilastojen pohjaltakin on siis vahvistettavissa, että Vilin otteet parantuvat ajan kuluessa. Vilin ajatuksista on aistittavissa, että mies haluaisi joukkueen kehittyvän entisestään ja pyrkivän eteenpäin.

-”Jo viimekaudella joukkue uusiutui paljon ja sen myötä myös joukkueen tavoitteet olivat aiempaa korkeammalla. Alkukausi haettiin omaa pelitapaa, joka siten löytyi puolivälissä kautta. Hyvä loppukausi saattaisi houkutella muutamia uusia pelaajia mukaan luoden lisää kilpailua pelipaikoista.”

RiverStats:

  • Ottelut 122
  • Maalit 2
  • Varoitukset 36

 

 

Sopimustilanne (5): Jesper Hokkanen, Eelis Korhonen, Eero Naakka, Perttu Rytivaara, Vili Väänänen.