Kokemus näkyi Riverin voitossa

SC Riverballin matka miesten Suomen Cupissa jatkuu 4. kierrokselle, kun se kaatoin lauantaina pelatussa ottelussa LAUTP:n lukemin 1-3 (0-1). Maalintekijöinä Riveriltä onnistui Vladislav Dirgin, Eero Naakka ja Ville Kuusela.

 

Ottelun lähtökohdat olivat varsin mieluisat molemmille. Keli oli suhteellisen hyvä, TV-kamerat paikalla ja yleisöä mukavasti lehtereillä. Suomen Cupin 3. kierroksen ottelu oli valmis alkamaan. Riverin ja LAUTP:n välinen ottelu käynnistyi selkeällä vieraiden hallinnalla. Erityisesti keskikentällä pelannut kolmikko Dirgin, Kuusela ja Henri Pupaza pyörittivät Riverin peliä mallikkaasti ja LAUTP:n yritykseksi jäi aina pallon saadessaan lyödä se puolustuksen selustaan. Kotijoukkue pyrki prässäämään kovasti vieraita, mutta Riverin kokemus näkyi tilanteissa ja palloa siirreltiin maltilla pelaajilta toiselle. Ottelun ensimmäinen vaarallinen paikka tuli Eetu Toikalle, joka pääsi hyvän haaston seurauksena laidalta kokeilemaan, mutta veto suuntautui harmittavasti etukulmasta yli. Riverin jatkoi pelin vyörytystä kohti kotijoukkueen päätyä, mutta vaaralliset paikat, lukuunottamatta muutamaa hässäkkää, loistivat poissaolollaan. Jakson edetessä kotijoukkue sai hieman otetta myös pelistä, mutta tänään torjunta vastuussa ollut Anton Lindberg pääsi vieraiden maalilla ensimmäisellä jaksolla varsin helpolla. Peli näytti menevän puoliajalle tasalukemissa, kunnes jakson viimeisestä hyökkäyksestä Vladislav Dirgin sai itselleen tilaa ja pääsi hyvään vetopaikkaan. Sopiva kimmoke puolustajasta ja pallo verkon perukoille. Vieraille todellinen pukukoppi-maali. Tauolle lukemissa 0-1.

 

Toisen jakso alku oli kotijoukkueen. LAUTP sai hyvin painetta Riverin päätyyn ja sen prässi alkoi purea selvästi paremmin kuin mitä ensimmäisellä jaksolla. Vieraiden oma peli oli hetken aikaa varsin sekavaa ja se joutui turvautumaan hieman hätäisiin ratkaisuihin. Lisää harmaita hiuksia toi Lassi Laakkosen toinen keltainen kortti 61min kohdalla, josta vieraat miehen vajaalle. Liekkö kotijoukkue ajatellut, että nyt ottelu kääntyy heille, mutta vieraat saivat tästä tilanteesta uuden vaihteen ja pallo rupesi liikkumaan huomattavasti paremmin mieheltä miehelle. 64 minuutilla kulman jälkitilanteesta pallo ajautui Niki Löytylle, jonka keskitys löysi takatolpalta Alex Ilvosen ja Alexin hallittu pudotus mahdollisti Eero Naakalle helpon työn siirtää vierailijat 0-2 johtoon. Ja vain kolme minuuttia tästä, Jalmari Haapea oli noussut hyvin tukemaan hyökkäystä ja löysi syötöllään Jemi Räsäsen. Jemi haastoi hyvin 1v1-tilanteessa puolustajan ja myöhästynyt taklaus osui suoraan jaloille, tuomarille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin viedä pallo pilkulle. Pilkkua astui laukomaan Ville Kuusela, jonka vuorenvarma sijoitus meni vastustamattomasti maaliin. 0-3. Hieman lohtua ja toivon kipinää jatkopaikan suhteen toi kotijoukkueelle 81 minuutilla Miro Ruokoniemi, joka napakka kuti löysi tiensä ohi Lindbergin ja lukemiksi 1-3. Lopun vierailijat pelasivat fiksusti ja saivat pidettyä kotijoukkueen pois vaarallisilta paikoilta. Näin Riverballille maukas voitto lukeminen 1-3 ja se pääsee jatkamaan 4. kierrokselle Suomen Cupissa.

 

Vieraista onnistujia löytyi laajalla rintamalla ja jokainen kentällä käynyt pelaaja täytti ruutunsa mallikkaasti. Joukkue ei lähtenyt juoksukilpailuun vastustajan kanssa, vaan pelasi fiksusti pallonhallintaan pyrkien ja näin pystyi hallitsemaan ottelutapahtumia. Vieraiden päävalmentaja Perttu Rytivaara jakoi myös kiitosta koko joukkueen esiintymiselle. ”Vastustaja oli nuoruuden  innolla odotetun haastava vastustaja, mutta lopulta heidän peliään oli helppo lukea. Erityisen tyytyväinen olin oman joukkueen pelirohkeuteen ja pelin avaaminen onnistui varsin hyvin. Keskikentän keskusta ja puolustuslinja hoitivat tonttinsa hyökkäyssuuntaan.” Rytivaara kiitteli. Vaikka voitto joukkueelle tuli ja näin hieno jatkopaikka Cupissa, niin päävalmentaja löysi heti myös parannettavaa omasta pelistä. ”Parannettavaa jäi vielä viimeiselle kolmannekselle ja ratkaisusyöttöjen laatuun, mutta jokainen kentällä esiintynyt pelaaja saa vähintään hyvän arvosanan suoriutumisestaan” Rytivaara pyöritteli. Rytivaara jakoi myös tunnustusta vastustajalle. ”Kehut myös nuorille pelaajille. Kovasti jaksoivat painaa, eikä siellä päät painuneet tilanteesta huolimatta. Varmasti monesta pelaajasta kuullaan vielä tulevaisuudessa.” Rytivaara kehui.

 

Seuraava kierros arvotaan 21.4 ja silloin saadaan tietää kenet Riveri pääsee haastamaan 4.kierroksella.

Ottelusta voi katsoa tallenteen TÄSTÄ ja kooste Ottelukooste

Tilastot:

LAUTP – SC Riverball 1-3 (0-1)

45+1 min 0-1 Vladislav Dirgin

61 min ulosajo Lassi Laakkonen

64 min 0-2 Eero Naakka

67 min 0-3 Ville Kuusela rp.

81 min 1-3 Miro Ruokoniemi

 

Kokoonpano:

Lindberg – Reinikainen (56min Löytty), Laakkonen (61min Punainen), Porento, Haapea (86min Ahonen) – Ilvonen (65min Räsänen), Pupaza, Kuusela, Dirgin, Toikka (65min Väänänen), Naakka (85min Ronkainen)