Kevätkierros päätökseen, arvalla kukko

Kevätkierros päätökseen, arvalla kukko

SC Riverball päättää kevätkierroksen keskiviikkona, kun Toivalan Urheilijat saapuu vierailulle Joensuun keskuskentälle. Riveri lähtee hakemaan ottelusta kolmatta peräkkäistä voittoaan, kun tuomari viheltää pilliin klo 19.00. RiverCafé palvelee ja tällä kertaa luvassa on myös ilmaisarvonta, josta voi voittaa Joen Leipureiden valmistaman herkullisen lanttukukon. Kukkoja on arvottavana kaksin kappalein.

 

Riveri voitti viime viikonloppuna PAVE:n vieraissa ja onkin saanut itseluottamuksensa kuntoon kahdella peräkkäisellä voitolla. Vaikka peli ei viikonloppuna ollut ihan sitä parasta mahdollista, on ilahduttavaa huomata kuinka joukkue pystyy vaikeuksista huolimatta toimimaan kurinalaisesti ja viimeistelemään voittoon tarvittavat maalit. Edellisen ottelun jälkeen Riveri päätti pitää pienen viikonloppubreikin ja antaa pelaajille palautumisaikaa. Suurin osa pelaajista nauttikin kauniista kesäsäästä ystävien kanssa ja muutama riveriläinen nähtiin kilpailemassa myös paikallisessa tennisturnauksessa. Joukkue palasi hyvin levänneenä treenikentille vasta tänään. Harjoitusten teema oli selkeä; lyhytsyöttöpeli ja maalinteko. Maalintekoa on treenattu koko talven läpi ja vihdoin pallot alkavat löytää tiensä maaliin yhä paremmalla prosentilla. Tänään onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja sen odotetaan siirtyvän huomiselle. Tulikuuma Klaus Nevalainen on tehnyt jo kahdeksan maalia tälle kaudelle, mikä on lähes puolet joukkueen maaleista.  Myös nuori Eelis Korhonen on laitapuolustajan paikaltaan onnistunut maalinteossa hienosti, yhteensä kolme kertaa. Huomenna edellä mainittujen herrojen lisäksi kaivataan muitakin maalintekijöitä.

 

Riveri on jalkeilla täydellä rosterilla. Vili Väänänen ja Henri Pupaza ovat pelikiellossa varoitustilin täyttymisen vuoksi ja Olli-Pekka Karjalainen on hieman loukkaantuneena. Iiro Porkka puolestaan aloitti valtion palveluksessa ja hän lienee muutaman seuraavan viikon kiinni näissä hommissa. Muuten valmentaja Sami Ahosella on käytettävissään kaikki loput pelaajat pitkäaikaispotilaita lukuunottamatta. Kokoonpanosta joudutaan jättämään joitakin pelaajia pois, koska vain 18 pelaajaa saa nimetä pöytäkirjaan. Tarkempi kokoonpano selviää huomenna, mutta varmasti kokoonpanon ulkopuolelle on jäämässä juuri armeijasta vapautunut maalivahti Miikka Naumanen. Olipahan avauskokoonpano mikä tahansa, on joukkue kova.

 

Siilinjärveläinen ToU on pelannut kevätpuoliskon vaihtelevasti. Entisen maajoukkuepelaajan, Harri Ylösen, valmennettavat ovat keränneet sarjasta 10 pistettä kolmella voitollaan ja yhdellä tasapelillä. Tappiota on tullut viisi. ToU on panostanut muutamana viimeisenä vuotena nuoriin pelaajiin ja joukkue kehittyy jatkuvasti pelaajien kehittyessä. Kuitenkin ToU:lla on ollut ongelmia maalinteon kanssa. Se on onnistunut tekemään vain seitsemän maalia sarjassa ja niistäkin kolme on paukuttanut kokenut ja taitava hyökkääjä Toni Pehkonen. Joukkue rakentuu muutenkin tiivistii tiettyjen avainyksilöiden varaan, joiden mukanaolo on erittäin tärkeää joukkueelle. Vaihtuvuus joukkueella on ollut suurta, sillä yhdeksässä ottelussa kentällä on käynyt peräti 29 eri pelaajaa. Kasvattiseurana tunnetulla ToU:lla on kakkosjoukkue Nelosessa, joka taistelee Nelosen kärkisijoista, ja joukkueiden pelaajat ovat käyännössä samoja. Materiaalia ToU:lla siis riittää.

 

Ottelusta ei kuitenkaan tule Taivaansinisille helppoa. ToU on fyysinen joukkue, joka osaa pelata kurinalaisesti. Viime kaudella Riveri voitti kotiottelun niukasti 3-2 ja vieraissa päädyttiin 1-1 tasapeliin. Nyt joukkueet kohtaavat kuudennen kerran ja Riveri lähtee hakemaan kolmatta peräkkäistä voittoaan. Riveri kutsuu kaikki seuraamaan ottelua keskuskentälle 10.7.2019 klo 19.00 ja nyt kannattaa ottaa kaveritkin matkaan. Ottelussa arvotaan kaksi Joen Leipureiden valmistamaa lanttukukkoa eikä arpa maksa mitään. Arvonta on avoin kaikille katsojille ja arpojen määrä on rajoitettu yhteen per katsoja. Muista kuitenkin ottaa maksukortti tai käteistä matkaan, jotta voit ostaa muita kohteluita RiverCafé:sta!