Jyväskylästä tasuri, sarjasijoitus on 11.

SC Riverball kävi Jyväskylässä JPS:n vieraana. Kotimatkalle mukaan saatiin yksi piste, kun ottelu päättyi lopulta 1-1 (1-0). Tämä tarkoittaa sitä, että Riveri on tämän kesän Kolmosessa lopulta 11. sijalla, vaikka yksi ottelu on vielä pelaamatta.

 

Riveri matkasi lauantaina JPS:n vieraaksi. JPS oli saanut loppusarjaan hyvän vaihteen silmään, mutta siltä ei peli vaikuttanut. Poissaoloista kärsinyt JPS oli selkeästi Riveriä perässä kentän jokaisella osa-alueella, mutta tästäkin huolimatta tauolle mentiin kotijoukkueen johdossa. Riveri hallitsi peliä alkuminuuteista lähtien, eikä JPS saanut rakenneltua kunnolla hyökkäyksiään. Riverillä oli lukuisia hyviä tilanteita, mutta jostain syystä ensimmäisellä jaksolla ei lauottu edes hyvistäkään paikoista. Reilun vartin kohdalla Riverille sattui kamala lapsus. Kotijoukkueen pitkän pallon jälkeen palloa lähdettiin pelaamaan alaspäin maalivahti Antti Jäntille, mutta kotijoukkueen hyökkääjä olikin boksissa jo päivystämässä. Kommunikaation petettyä hyökkääjällä oli helppo työ siirtää pallo ohi Jäntin ja Riveri oli yllättäen takaa-ajoasemassa. Takaiskumaalin jälkeen Taivaansinisten peli rullasi edelleen hyvin, mutta palkintoa ei saatu painostuksesta huolimatta. Avausjakson lopulla vierailjat kokivat takaiskun, kun Jalmari Haapea loukkaantui saatuaan saksipotkun seurauksena kengästä silmäkulmaan. Mies jouduttiin vaihtamaan kentältä pois ja passittamaan terveyskeskukseen tarkempiin tutkimuksiin. Viimeiset minuutit puoliasjasta menivät ylivoimalla hetkellisesti pelanneen JPS:n hallitessa, mutta tauolle lähdettiin 1-0 tilanteessa.

 

Toiselle jaksolle Riveri päätti jatkaa samaa pelityyliään toivoen sen johtavan tasoitukseen. JPS kuitenkin hieman piristyi tauolla ja alussa heillä oli hienoista hallintaa. Riveri kuitenkin sai edelleen luotua hyviä hyökkäyksiä ja lopulta uurastus palkittiin. Alex Ilvonen pääsi laukomaan pallon ohi JPS-veskarin reilut 20 minuuttia ennen täyttä aikaa. Riveri jatkoi voittomaalin hakemista ja tilanteita oli paljon. Viimeistely-yritykset ja viimeiset syötöt kuitenkin suuntautuivat huolimattomasti hakoteille eikä lukuisista kulmapotkuistakaan päästy sivuverkkoa lähemmäksi. Lopulta tuomari vislasi pelin päättyneeksi minuutin lisäajan jälkeen ja lopputulos tiesi Riverille sinällään paineetonta viimeisen kierroksen ottelua, ettei sen sijoitus voi enää tästä muuttua.

 

Riveri kohtaa viimeisellä kierrokselle sarjan hännille jääneen PAVE:n Joensuussa seuraavana lauantaina. Ottelu pelataan Joensuun poikkeuksellisen kenttätilanteen pakottaessa Rantakylän liikuntahallissa klo 16.30 alkaen. Tervetuloa katsomaan tämän kauden viimeistä koitosta sisätiloihin!