JPS kaatui hyvän toisen jakson ansiosta

Miesten Kolmonen jatkui SC Riverballin osalta torstai-iltana JPS:ää vastaan Paloaukean tekonurmella pelatulla ottelulla. Toisen jakson upean nousun myötä kotijoukkue vei pisteet lukemin 2-1 (0-1).

Liekkö kolea keli vai mikä vaikuttanut kotijoukkueen otteisiin ensimmäisellä jaksolla, mutta joukkueen pelaaminen oli tahmeaa eikä omaa peliä tahdottu millään saada käyntiin. JPS hallitsi kenttätapahtumia ja paine oli välillä kovaa kotijoukkueen maalivahti Antti Jäntin maalilla. Välillä tolpat pelastivat Riveriläiset tai sitten laukaukset viuhuivat ohitse. Riverin peliä leimasi ensimmäisellä jaksolla huono tilanne kovuus ja yksilönä liikkuminen, lisäksi syöttöjen tarkkuudessa oli kovasti hakemista. JPS:n hallinta tuotti lopulta tulosta, kun Riveriläisille tuttu Aleksi Räsänen pääsi laukomaan vierailijat johtoon kotijoukkueen lähinnä katsoessa vieressä. Puoliajalle lähdettiin vieraiden johtotilanteessa 0-1.

 

Toiselle jaksolle tulikin sitten ärsytetty River-poppoo. Joukkue löysi puoliajalla tekemiseensä uuden vaihteen ja joukkue pystyi liikuttamaan vastustajaa ja luomaan painetta kohti JPS:n päätyä. Vain vieraiden maalivahdin Veeti Puttosen hyvillä otteilla vierailijat pysyivät kuskin paikalla. Ottelun kulminaatiopisteeksi oli muodostua Riverin rangaistuspotku, jonka Puttonen pystyi torjumaan. Tämän jälkeen kotijoukkueen hyvä paine katosi kuin tuhka tuuleen ja vierailijat pääsivät niskan päälle. Kotijoukkueen muutamat vaihdot toivat peliin uutta virtaa ja ehkä myös kapealla ringillä liikenteessä ollut JPS alkoi hyytymään. Kuparisen pääsi rikkomaan rankkarissa epäonnistunut Eero Naakka ja peli oli 1-1. Aivan ottelun loppuhetkillä kotijoukkue onnistui murtautumaan laidalta läpi ja keskitys lipui lopulta taka-alueella päivystäneelle Rasmus Leinoselle. Leinosella oli edessään tyhjä maali ja mies ei epäonnistunut, Leinosen ensimmäinen virallinen maali taivaansinisissä oli tosiasia! JPS ei saanut enää kiriä aikaiseksi ja näin täydet kolme pistettä jäi kotijoukkueelle lukemin 2-1.

 

Ottelussa oli selkeästi kaksi erilaista puoliaikaa, eikä välttämättä olisi ollut vääryys, että ottelu olisi päättynyt tasalukemiin. Päävalmentaja Perttu Rytivaara summasi ottelua seuraavasti. ”Ekalla jaksolla onnistujiin voi oikeastaan laskea vain topparipari Väänänen-Reinikainen ja maalivahti Jäntin. Syöttöpeli oli huonoa ja ei oikein ottelu meinannut millään lähteä käyntiin. Toiselle jaksolle parannettiin ja erityisesti syöttöpeli parantui. Ja vaikka rankkari hassattiin, niin joukkueelta löytyi tahtoa tuoda peli tasoihin. Vaihdot onnistui tänään ja sieltä saatiin lisää voimaa ja lopulta lopussa tuli vielä palkinto voittomaalin muodossa, niin täytyy olla tyytyväinen voittoon.” Hieman myöhässä peliin saapunut Rytivaara sanaili. Myös maalivahtina ottelussa pelannut Antti Jäntti oli samalla linjalla. ”Avausjaksolla oltiin aivan liian varovaisia, mutta toiselle puoliajalle alettiin pelaamaan hieman aktiivisemmin ja se tuotti tulosta. Hyvä fiilis jäi noususta vaikean avausjakson jälkeen ja tästä on hyvä lähteä jatkamaan.” Jäntti summasi.

 

Riverin kauden alku on siis ollut todella mainio ja tästä joukkue varmasti saa lisää itseluottamusta. Vaikka pelaaminen ei ole vielä täysin uomissaan, niin tulokset ovat olleet hyviä. Seuraava ottelu onkin Riverille todellinen tason mittaus, kun se kohtaa Suomen Cupin 4.kierrokselle Ykkösen MP:n. Ottelu pelataan keskiviikkona 4.5.2022 Paloaukean tekonurmella Ylämyllyllä klo.17.15. Kolmosessa ottelut jatkuu paikalliskamppailulla Lehpan isännöidessä Riveriä 7.5.2022 High Pine Lanella, Lehmossa. Tervetuloa kannustamaan Taivaansinisiä molemmissa otteluissa voittoon!