JPS ja Riveri taistelevat kolmannesta sijasta

JPS ja Riveri taistelevat kolmannesta sijasta

Neljäntenä sarjataulukossa majaileva SC Riverball kohtaa sarjakolmosen JPS:n lauantaina 24.8.2019 klo 15.30 Jyväskylän Viitaniemessä. Joukkueet ovat tällä hetkellä pisteen päässä toisistaan ja voitolla toinen joukkueista ottaa etulyöntiaseman sarjan kolmannen tilan taistelussa. Tuleva ottelu on joukkueiden 20. kohtaaminen jalkapallokentällä.

 

Taivaansiniset ovat saaneet harjoitella rauhassa muutaman viikon, sillä edellisenä viikonloppuna oli huiliviikko. Edellisessä ottelussa Riveri sai taisteltua tasapelipisteen itselleen, vaikka se pelasi tunnin alivoimalla AC BARCA:a vastaan. Nyt treeneissä on keskitytty löytämään lisää huolellisuutta viimeistelyyn sekä haettu uusia hyökkäyskuvioita loppukauden varalle. Hyvin harjoitellut joukkue on siis valmistautunut kohtaamiseen huolella ja on valmiina koitokseen. Matkaan saadaan 17 pelaajaa, sillä joukkueessa on jonkin verran poissaoloja. Lisäksi Vili Väänäsen edellisessä ottelussa saama suihkukomennus pitää miehen sivussa tulevasta ottelusta. Myös Riku Kareinen ja Santeri Ronkainen ovat poistuneet kaupungista loppukauden ajaksi, joten muutoksia joukkueeseen on nyt tehtävä. Onneksi joukkue on tasaisen vahva ja jokaiselle pelipaikalle löytyy hyviä vaihtoehtoja.

 

Muutoksia kokoonpanoon tulee jokaiselle osa-alueelle maalivahtia lukuunottamatta, sillä Antti Jäntti vartioi Taivaansinisten maalilla vihreässä urheiluasussaan. Puolustuslinjaan avauskokoonpanoon nousee ainakin Elias Niskanen, joka pystyy kyllä nopeudellaan ja erinomaisella syöttötekniikallaan täytämään Väänäsen Umbrot. Keskikentän keskustaan ja laidoille Riverillä on useita vaihtoehtoja ja nähtäväksi jää millainen formaatti tähän kasataan huomiselle. Keskustan Henri PupazaVille Homanen ja Oskari Ylikoski ovat kaikki huomenna käytettävissä omine vahvuuksineen, joten valmentaja Sami Ahosella riittää mietittävää sen osalta. Myös hyökkäyspään Konsta Kokko on osoittanut viime viikkoina olevansa erinomaisessa pelikunnossa, joten mies on ansainnut avauksen paikkansa lauantaina. Tässä vaiheessa lukijoita tietysti kiinnostaa, onko maalitilaston kakkonen Klaus Nevalainen mukana? Vastauksena todettakoot, että mies on mukana ja valmiina jatkamaan maalailua. Muutamia muitakin pelipaikkamuutoksia on mahdollisesti luvassa, mutta tarkemmin kokoonpano selviää huomenna.

 

JPS puolestaan hävisi edellisessä ottelussaan Riverin edelliselle vastustajalle AC BARCA:lle lukemin 5-4. Lukemat ovat osoitus siitä, että maalintekotaitoa sarjakolmosen rosterista löytyy, mutta puolustuspelaamisessa on ollut tällä kertaa haasteita. JPS on kuitenkin kokonaisuutena pelannut tähän mennessä hyvän kauden voittaen seitsemän ottelua, pelaten kahdesti tasan ja häviten viisi kertaa. Joukkueessa on pitkästä aikaa ollut tekemisen meininkiä ja se on näkynyt tulostaululla. Joukkueessa on kuitenkin tapahtunut joitakin muutoksia koti- ja vierasotteluiden välillä, mikä on ymmärrettävää Kolmosessa, mutta todennäköisesti jyväskyläläiset ottavat lauantaina penaalistaan ne terävimmät kynät käyttöön. Jyväskyläläisten porkukassa on useita erinomaisia pelaajia Kolmoseen. Joukkueen puolustusta johtaa kovaotteinen Hakim Hasanzada, joka ei ollut pelaamassa joukkueiden edellisessä kohtaamisessa. Tällöin Riveri voitti Joensuussa lukemin 2-0. Keskikentän kova luu puolestaan on Anton Virkalahti, joka on kerännyt tällä kaudella jo seitsemän varoitusta tililleen. Hyökkäyspäässä punapaidoilla viilettää paljon nopeutta ja taitoa, kun Redamte NimesetiSettyslas LoutelamioAram Hasanzada sekä Teemu Vänttilä viihtyvät vastustajan puolustuslinjassa. Nimiä JPS:sta voisi luetella enemmänkin, mutta mainitaan vielä kaksi pelaaja; Olli Huttunen ja Nelson Mandela. Nimivahva porukka siis kyseessä. Nimet eivät kuitenkaan joukkuetta pahenna, tai paranna, joten Riverillä on varmasti täysi päivätyö jyväskyläläisten kukistamiseksi. Lisäksi hampaankoloon jäänyt kumirouhetta, sillä viime kesänä Riveri johti JPS:aa jo lukemin 0-2, mutta kotijoukkue nousi tällöin 3-2 voittoon viime hetken maaleillaan. Tällä kertaa kumirouheet on tarkoitus palauttaa lähtöpaikkaansa.

 

Riveri starttaa huomenna matkalle jo hyvissä ajoin viettääkseen laatuaikaa keskenään linja-autossa ja pitäen muutaman tauon matkan aikana mm. lounaan merkeissä. Tervetuloa kaikki Riverin ja JPS:n kannattajat sekä jalkapallon ystävät Viitaniemeen lauantaina klo 15.30.