Hyvä taistelu ei riittänyt torstai-illassa

SC Riverball kohtasi JJK/2:n torstaina Joensuun Keskuskentällä. Kelvollisesta taistelusta huolimatta vieraat ottivat 1-2 (1-2) voiton, eikä Riverin pistepussi näin karttunut tällä viikolla. Ensi viikolla on uusi mahdollisuus, kun Riveri matkaa Vartialaan AC BARCA:n vieraaksi.

 

 

Ottelun lähtökohdat olivat haastavat. Riveri sai kasaan 2+11 pelaajan joukuueen helteiseen iltaan ja juoksemista oli luvassa. Ennen ottelua Riveri kuitenkin päätti, että otteluun lähdetään samalla asenteella kuin Sanna Marin kotibileisiin tai Wilma Murto EM-kisoihin. Pelitaktiikaa muokattiin hieman edellisiin matseihin verrattuna ja pelaaminen päätettiin aloittaa heti ensiminuuteista. Ottelu lähtikin räväkästi käyntiin ja Riverillä oli ensimmäisen kymmenen minuutin aikana neljä loistavaa maalipaikkaa, mutta huolimattomuus viimeistelyssä tai vastustajan uhrautuva puolustaminen estivät vierailijoiden maaliverkon heilahtelun. Tämän jälkeen JJK otti pelin haltuun, mutta ei päässyt oikein hyville maalipaikoille. Riverille on tänä kesänä mennyt paljon helppoja maaleja ja niin kävi tälläkin kertaa. JJK:lla oli erikoistilanne 20 minuutilla, josta Veikko Janhusen lähettämä keskityspallo leijaili suoraan maalin takayläkulmaan tolpan kautta, kun maalivahti Antti Jäntti ei päässyt ruuhkassa nyrkkeilemään palloa. Avausmaalin jälkeen pallon hallinta oli vierasjoukkueella, mutta Riveri puolusti hyvin ja tiiviisti.

 

Reilun puolen tunnin kohdalla JJK onnistui kuitenkin tekemään toisen maalinsa, kun rajaheiton jälkeen Riveri puolusti hieman lepsusti. Janhunen pääsi kuljettamaan palloa vapaasti kohti boksin rajaa ja siitä lähtenyt tarkka sijoitus painui väkisin maalin alanurkkaan Jäntin ollessa täysin voimaton. Maali syntyi kuitenkin vähän helposti lepsun puolustamisen jälkeen, joka tuntui vaikuttavan vähän Riverin mielialaan. Mielen taantumasta päästiin kuitenkin muutamassa minuutissa eroon ja aivan puoliajan lopussa kotijoukkue onnistui tekemään yhden kauden komeimmista maaleista. Tilanteessa Jalmari Haapea ja Niki Löytty riistivät pallon puolustuskolmanneksella ja lähtivät etenemään oikeaa laitaa ylöspäin. Haapea pelasi pallon Löytylle hieman ylemmäs ja lähti itse kierron kautta hurjaan nousuun. Löytty pelasi pallon keskelle Ville Kuuselalle, joka puolestaan napsautti pitkän maasyötön suoraan laitaa kirmanneen Haapean lapikkaaseen. Haapea kavansi pallon kanssa keskelle ja syötti mahtavasti takaviistoon Kuuselalle, joka sijoitti pallon vasurillaan alakulmaan. Hyökkäys kokonaisuutena oli mahtavasti pelattu ja tästä loppuminuuttien maalista saatiin hyvin lisävirtaa toiselle puoliajalle.

 

Toisella puoliajalla kuuma keli ja runsas juokseminen näkyi Taivaansinisten jaloissa. JJK piti palloa ja väsyneet joensuulaiset puolustivat mieluummin tiiviisti hakien vastahyökkäysmahdollisuuksia. JJK sai luotua paljon hyökkäyksiä, mutta aivan maalin edustalle he eivät päässeet. Jäntti toirjui muutaman laukauksen ja oli muutenkin hereillä kaverin boksiin pelatuissa palloissa. Riveri joutui valitettavasti tekemään vaihdon jo tunnin kohdalla, kun hyvin ottelussa pelannut Kuusela loukkasi olkapäänsä yhteentörmäyksessä. Kuuselan tilalle kentälle vaihdettiin nykyään Yllätyksessä pelaava Riverkasvatti, Eemil Korhonen, joka oli mukana yhteistyöseurasopimuksen turvin. Vaihdon jälkeen pelipaikkoja vaihdeltiin jonkin verran, sillä samalla muutamalla pelaajalla alkoivat jalat kramppailla. Riverin koko joukkue kuitenkin halusi nousta tasoihin ja jokainen teki töitä parhaansa mukaan tavoitteen saavuttamiseksi. Havaittavissa oli jopa pientä hurmosta, sillä yleisökin innostui taputtamaan hienoille riistoille ja kaksinkamppailuvoitoille.

 

Riveri joutui vielä tekemään toisenkin vaihdon, kun Eero Naakka jouduttiin vaihtamaan pois pahojen kramppien vuoksi. Kentälle asteli varamaalivahtina toiminut Anton Lindberg. Viimeisen kympin aikana Riveri nosti lisää miehiä ylös ja painoi kovasti kohti JJK:n maalia. Riverin voimakas hyökkäyspelaaminen aiheutti tietysti joitakin haasteita myös omassa päässä, mutta puolustuslinja oli koko pelin hyvä eikä Jänttiä kunnolla päästy testaamaan. Riverillä oli aivan viimeisillä minuuteilla vielä muutama laukaus ja muukin maalipaikka, mutta pelivälinettä ei yrityksestä huolimatta saatu maalin. Näin pistetilille ei saatu lisää pisteitä, vaan ne matkasivat bussilla kohti Jyväskylää.

 

Koko Riverin joukkue voi tappiosta huolimatta olla ylpeä taisteluilmeestään. Erityisesti puolustuslinja Eemi Porennon ja Eemeli Reinikaisen johdolla oli ottelussa hyvä. Keskikentän Kuusela ja Henri Pupaza pelasivat suunnitelman mukaisesti laidalla pelanneiden Oskari Hirvosen ja Löytyn tehdessä hyvää duunia laidoilla. Laidoilta vahvoja nousuja tekivät myös molemmat laitapuolustajat Vili Väänänen ja Haapea. Hyökkäyksessä nähtiin myös pirteät ja aktiiviset pelaajat, kun konkarit Naakka ja Perttu Rytivaara haastoivat aloitteillaan puolustuslinjaa. Lisäksi oli myös hienoa nähdä, että vaihdosta kentälle tulleet Korhonen ja Lindberg tekivät parhaansa ja auttoivat joukkuetta taistelussa. Tällä samalla ilmeellä on tarkoitus jatkaa ensi viikolla Vartialassa. Katsotaan viikonpäästä, josko pistepussi olisi painavampi.