Heikko avausjakso kostautui – LehPa voitti

Heikko avausjakso kostautui – LehPa voitti

Lehmon Pallo ja SC Riverball kohtasivat jännittävässä paikallisottelussa perjantai-illan ratoksi. Yli 200 katsojan edessä pelatun ottelun voitti lopulta kotijoukkue LehPa lukemin 3-2 (2-0), vaikka Riverillä oli mahdollisuus viedä lopulta kolmekin pistettä. Seuraavan kerran pelataan torstaina, kun AC BARCA saapuu vieraaksi Mehtimäelle klo 19.00 alkavaan otteluun.

 

Sää oli mukava ja nurmikenttä maailmanluokkainen. Lisäksi paikallisottelu alkamassa ja yleisöä mukavasti paikalla. Tilanne oli siis melkeinpä täydellinen. Siitäkin huolimatta Taivaansiniset aloittivat ottelun todella kehnosti. Jo avausminuuteilta oli nähtävissä, että naapurin jalka liikkuu paljon aktiivisemmin ja Riveri oli myöhässä joka tilanteessa, jopa itse hyökätessäänkin. Ottelua ei ehtinyt kulua kuin 10 minuuttia, kun Matias Kellokumpu puski pelivälineen Riverin maaliin kulmapotkusta. Tilanteessa miesvartiointi petti pahemman kerran ja nuorukaisella oli helppo työ pukata pallo viidestä metristä maaliin. Edes aikainen takaiskuosuma ei herättänyt Taivaansinisten joukkuetta, vaan flegmaattinen peli jatkui läpi puoliajan. Lisäksi job kävi tuomassa postia 25 minuutin kohdalla, kun topparina pelanneen Eero Naakan polvi vääntyi kaksinkamppailutilanteessa ja mies jouduttiin vaihtamaan pois.

 

Riverin niskaan satoi lisää sitä itseään vielä 35 minuutin paikkeilla, kun Aleksi Nissinen pääsi läpiajoon vahvasti paitsiolta haiskahtaneessa tilanteessa ja siirsi kotijoukkueen jo kahden maalin karkumatkalle. Toisen takaiskun jälkeen Riverin peli koheni himppusen verran ja se pääsikin luomaan muutaman vaarallisen hyökkäyksen kotijoukkueen maalille. Kaikkein paras paikka siunaantui Oskari Hirvoselle, joka pääsi muutamaankin otteeseen sutimaan palloa muutamasta metristä kohti maalia, mutta puolustajat maaliviivalla saivat estettyä mihen aikeet. Lopulta Osku nosti viimeisen yrityksensä vielä maalin yli, eikä Taivaansiniset näin ollen saaneet kaivattua maalia puoliajan loppuun. Ensimmäinen jakso oli kokonaisuutena selvästi LehPan hallussa Riverin ollessa perässä juoksija.

 

Puoliajalla ei päätä kopissa silitelty ja peli päätettiinkin kääntää vielä voitoksi vaihtaen samalla maaliahneen Dimitri Klimovin kentälle. Päättäväinen Riveri saapuikin pelikentälle innoissaan, mutta hyvin alkanut puoliaika saikin shokkistartin. Riverin kulmapotkun jälkeisestä vastahyökkäyksestä LehPan Alex Ilvonen pääsi linjan taakse tulleeseen avaukseen ennen vastaan rynnännyttä Antti Jänttiä ja nosti pallon suoraan maaliin ennen kuin Riverin puolustajat ehtivät katkaisemaan pallon matkaa. Pelikello näytti tuolloin 47 minuuttia.

 

Moni olisi luullut tässä vaiheessa pelin olevan jo ohi, mutta lopulta ottelusta kehkeytyi oikea jännitysnäytelmä. Riveri muutti hieman formaatioitaan ja sai pelin täydellisesti haltuunsa. Taivaansinisten hyökkäykset vyöryivät kohti LehPan maalia ja lukuisia maalipaikkojakin saatiin luotua. Riveri oli todella aloittanut takaa-ajonsa. Vierailijoiden ensimmäinen osuma oli maalitykki Klaus Nevalaisen käsialaa. Mies riplaili pitkän kuljetuksensa aikana puolen kymmentä kaveria kahville ja lopulta sijoitti pallon verkon perukoille 58. minuutilla. Kavennusmaali antoi lisää virtaa ja hyökkäykset olivat entistä vaarallisempia. Myös moni erikoistilanne loi hässäkkää kotijoukkueen maalille, mutta viimeistelyssä oli toivomisen varaa. Lopulta erään kulmapotkun jälkimainingeissa 75. minuutilla Ali Al-Arkawazi pääsi pommittamaan kuudentoista rajalta vastapalloon ja laukaus painui oikeaan alakulmaan ohi hyvin läpi ottelun aikaa pelanneen Erkka Oikarisen. Riverin ote pelistä oli niin vahva, että edes erotuomarin sekoilut molempiin suuntiin eivät lannistaneet taistelutahtoa. Tasoitusmaali roikkui ilmassa koko viimeisen viisitoistaminuuttisen, mutta edes lisäajalla maalivahti Antti Jäntin tyylikäs pukkaus ei mennyt verkkoon asti ja näin tuomari vihelsi ottelun päättyneeksi lukemiin 3-2.

 

Avausjakso oli LehPalta hyvää peliä ja toinen jakso puolestaan Riveriltä. Pistejako ei oli missään nimessä ollut vääryys, mutta tänään erittäin heikko avausjakso kostautui ja Riveri jäi pisteittä. Runsaslukuiselle yleisölle ottelu oli varmasti viihdyttävä, mutta se ei kamalasti lämmitä riveriläisten mieltä. Jalkapallo ottelu kestää 90 minuuttia ja tänään LehPa pelasi 47 minuuttia hyvin Riverin 43 minuuttia vastaan. Se kallisti kupin kontiolahtelaisten voitoksi.

 

Riveri jatkaa otteluitaan jo ensi viikon torstaina, kun Riverille voittamaton AC BARCA saapuu vierailulle Mehtimäelle klo 19.00. Liekö se olisi taas voiton vuoro? Tervetuloa seuraamaan ottelua ja muistakaa varata käteistä tai pankkikortti matkaan RiverCafén kohtelua varten!