Futsal Ykkönen: Otteluraportit 5-6.12.2020

KF Kosova – SCR Futsal

Samppalinnan palloiluhallissa Kosova jouti pelaamaan ilman toistasataapäistä fanaattista kannattusjoukkoaan Riverin viikonlopun ensimmäisessä ottelussa.

Olosuhteet olivat vähintään mielenkiintoiset kun pienen kävelyn jälkeen pelaajat eivät meinanneet päästä halliin enää sisälle, ovien ollessa lukittuina. Muutenkin pitää ihmetellä, ettei Turun kokoisessa kaupungissa ole laadukkaampia olosuhteita Futsalin ”pääsarjatason” otteluille. Kenttä oli tahmea ja kommunikointi haastavaa akustiikan vuoksi.

Itse ottelu oli melko tasaista vääntöä ja molemmille puhallettiin kumulatiivisia virheitä tasatahtiin. Kosova meni kuin varkain johtoon reilu viiden pelin jälkeen ja 1-0 tilanteessa mentiin lähes puoliajan loppuun asti ennen kuin River kapteeni Klimov laukoi Riverille pukukoppimaalin aivan puoliajan lopussa.

Kokonaisuutena peli oli vieraiden kontrollissa, vaikka Kosova ajoittain väläyttelikin osaamistaan. Riverin johtomaalia saatiin odottaa aina toisen puoliajan loppupuoliskolle, kun jälleen periksiantamatonta prässipelaamista esittänyt Tuomas Pulkkinen huudatti River penkkiä. Kosova kuitenkin kuittaisi tämän nopeasti kolme minuuttia ennen loppua ja tasoitti 2-2 tilanteeseen tehopelaaja Egzon Ibrahimin ollessa jälleen arkkitehtinä.

Kun pelikellossa oli 38:04, River onnistui sivuvaparista joka pelattiin pienellä siirrolla Eetu ”Ylämyllyn Messi” Toikalle, eikä tällä kertaa Eetu erehtynyt. Kosova yritti vielä lopussa tulla tasoihin lentävällä maalivahdilla siinä kuitenkaan onnistumatta.  Ansaitut pisteet lähtivät siis Joensuuhun maalein 2-3.

 

TPK – SCR Futsal

Viikonlopun toisessa ottelussa Joensuulaiset olivat enemmän sinuit alustan kanssa ja palloa saatiin hallittua pidempiä aikoja vaikka vastustaja oli selvästi edellistä kovempi. Pavel Klimovin saadessa punaisen kortin Kosova ottelussa, joutuivat kentälliset uuteen uskoon ja tämä lisäsi vieraiden haastetta.

TPK luonnollisesti prässäsi kovaa ja he saivat muutamia erinomaisia paikkoja mm. hyvin pelatuista erikoistilanteista.  Ottelu pysyi maalittomana aina 13:30 minuuttiin asti ennen kuin Pivot Joona Forström vei kotijoukkueen johtoon.  Hetken näytti, että River selviää 1-0 tilanteessa tauolle, mutta TPK käytti erittäin tehokkaasti hyväkseen Riverin nukahdukset viimeistelmällä 10 sekunnin sisään ensiksi erikoistilanteesta ja sitten pidemmällä pallolla Riverin jalkojen loppuessa totaalisesti.

Toisella puoliajalla River nosti prässiä ja peliä saatiin painettua TPK:n päätyyn, onnistumiset jäivät kuitenkin vähiin ja kun samalla TPK:n kokenut ykkösnyrkki latoi palloa kaappiin kovalla tahdilla, ei voittajasta ollut mitään epäselvyyttä. Hatunnosto kotijoukueelle, joka oli selvästi ehkä parhaiten valmennettu joukkue tähän asti kohdatuista..n,

Riverball jatkaa otteluitaan tulevana sunnuntaina sarjakärki Alastaron Urheilijoita vastaan, jonka ykköskenttä on ollut huimassa  syysvireessä. Ottelua pystyy seuraamaan  nyt kotisohvalta kun:

Sanomalehti Karjalainen näyttää ottelun tilaajilleen ilmaisena ja ulkopuolisille vaivaiseen 1e hintaan.

 SC Riverball – AU klo 17.00 karjalainen.fi/live 1e