Futsal Ykkönen – kausiennakko

Futsal Ykkönen – kausiennakko

Kahden Kakkosessa vietetyn kauden jälkeen on Taivaansinisillä edessä paluu Ykköseen. Joukkueella on tällä hetkellä sopimus 18 pelaajan kanssa ja joukkue kasassa. Joukkue on vahvistunut huomattavasti viime kaudesta ja runkopelaajista poistui vain Ossi Savolainen paikkakunnalta poismuuton vuoksi. Uusina pelaajina joukkueeseen ovat liittyneet Miikka Naumanen, Ville Homanen, Jesper Hokkanen, Jaakko Nissilä, Dimitri Klimov ja Itä-Savosta Joensuuhun palannut Sammy Pylkki. Viime talvena hyvin yhteen hitsautunut joukkue kaipasi nousun jälkeen rinkiin syvyyttä ja uusien tulokkaiden myötä joukkue on valmiimpi Ykkösen koitoksiin.

Harjoittelu aloitettiin elokuun alussa. Harjoitukset ovat pyörineet kolme kertaa viikossa. Jalkapallokausi haittasi hieman harjoittelua, sillä suurin osa joukkueesta pelaa myös futista. Suurin osa pelaajista on kuitenkin tuttuja toisilleen, joten se toivottavasti helpottaa yhteispelin löytymistä. Harjoituksissa on pyritty viemään eteenpäin viime kaudella aloitettua pelikirjan päivitystä.

Taivaansiniset tulee tuttuun tapaan olemaan vahva kotona, mutta vierasreissuilla vire pitää saada edelliskausia paremmaksi.  Lääkkeet tähän on onneksi löydetty ja joukkue odottaa alkavaa kautta kovalla kiimalla.

 

Joukkue:

Maalivahdit:

#16 Joonas Eskman (1995)

#20 Miikka Naumanen (1999)

#35 Juha-Matti Ryynänen (1988)

Kenttäpelaajat:

#2 Jaakko Nissilä (1997)

#3 Eero Naakka ”C” (1982)

#4 Jarkko Turunen ”A” (1985)

#11 Pessi Suonpää (1991)

#15 Riku Rantala (1994)

#17 Jesper Hokkanen (2000)

#22 Ville Homanen (1994)

#23 Klaus Nevalainen (1992)

#24 Riku Kareinen (1989)

#30 Dimitri Klimov (1988)

#31 Oskari Hirvonen (1994)

#32 Eetu Toikka (1996)

#41 Henri Pupaza ”A” (1994)

#80 Sami Partanen (1996)

#88 Sammy Pylkki (1988)

 

Päävalmentaja: Juha-Matti Ryynänen

Joukkueenjohtaja: Riku Kareinen

Huoltopäällikkö: Timo Ketolainen

Kehonhuoltovastaava: Jarno Juntunen

Manageri: Petri Laine

 

Ottelut kaudella 2018-2019:

Sarjan muut joukkueet lyhyesti:

 

AS Moon, Raahe

Vuosia yhdessä pelanneet raahelaiset lähtevät kauteen varmasti nälkäisenä, viime kauden hyvien esitysten jälkeen. Kotiyleisö on yksi sarjan parhaista, ainakin ihmiset ovat eksyneet vuodesta toiseen lauteille. Hyvä ja tiivis tunnelma takaa sen, että Raahessa on mukava pelata, mikäli yläkerta on kunnossa. Moonin mielenkiitoisin pelaaja on vaarallisia erikoistilanteita viljelevä Marko Keinänen. Hän taistelee varmasti sarjan pistepörssin voitosta tänäkin vuonna. Ydinpelaajien laatu riittää jopa sarjan voitosta taisteluun.  Vire tuntuu olevan kohdillaan, kun liigajengit kaatuivat harjoituspeleissä. Liigajoukkue Sievi FS:n farmi.

 

ACE, Tampere

Entisessä Futsalpääkaupungissa riittää tasoa, joten tasaisia matseja varmasti luvassa. Aikaisempia kohtaamisia ei ole. Alempaa keskikastia viime kaudella ja tulevalla kaudella.

 

EBK, Espoo

Nousijalla riittää yksilötaitoa, mutta joukkuepeli ei vakuuttanut vaikka niistivät Riverin karsinnassa viime keväänä selkeästi. Urheilullinen joukkue. Mikäli ovat saaneet kehitettyä oman pään pelaamisen sekä pelikirjan Ykkösen tasolle niin putoamisesta ei pelkoa.

 

Loiske, Lempäälä

Perinteikäs Loiske on huhupuheiden mukaan vahvistunut viime kaudesta, riippuen keneltä kysyy. Penkin päässä ainakin on osaavia henkilöitä. Vastustajana Loiske on sopinut hyvin Taivaansiniselle laumalle. Suonpään veljekset pääsevät ottamaan mittaa toisistaan.

 

Liikunnan Riemu, Jyväskylä

Putosi Liigasta. Tunnelmaa riittää myös Monnarilla, ainakin derbyissä. Nyt Dynamo vaihtuu Riveriin, paikallisvastustaja (Ainakin meille!), koska lyhin vierasreissu. Vuosien liigakokemus näkyy varmasti tasaisena suorittamisena läpi kauden. Voitti JoSepan harjoituspelissä, mikä kielii hyvää. Sarjan kärkikastia.

 

PTU, Pori

Nousija. Popa, PoriFutsal, Musa….PTU on futsalvaltikan nykyinen haltija Karhukaupungissa. Nähdäänkö Musan kokenutta kaartia PTU:n paidassa? Näin pikkulinnut ovat laulaneet, tämä nähdään kun kausi pyörähtää käyntiin. Kauden yllättäjä? Pori-Rauma derbyt hieno lisä sarjaan, harjoituskauden keskinäinen FC Raumaa vastaan päättyi 4-4.

 

FC Rauma

Ol niingon gotonas. Kokenut joukkue tykkää hallita palloa. Mediatiimi on ollut yhteydessä pelaajavalmentaja Jere Kyrkköön:

Terve Jere! Millä fiiliksillä tulevaan kauteen?

”Terve, meillä on pelaajistossa tapahtunut muutoksia: Monivuotinen kapteeni Hans Kallionpää naulasi kengät naulaan, Maalivahti Pösö siirtyi Ilvekseen ja Jonne Forsström muutti Jyväskylään opiskelujen perässä. Hän pukee Riemun paidan ensi kaudella päällensä. Onneksi on saatu nuoria potentiaalisia kavereita tilalle.”

Miten kauteen valmistautumien on sujunut?

”Kauteen valmistautuminen on ollut haasteellinen. Taustoissa on tapahtunut paljon muutoksia. Valmennusvastuu siirtyi minulle, kun Niila Asunmaalle tuli perheenlisäystä ja fläppitaulu vaihtui vaipan vaihtoon. Tavoite tulee ehdottomasti olemaan sarjan kärkipäässä!”

Kiitos Jere ja tsemppiä kauteen! Onnittelut Niilalle perheenlisäyksen johdosta!

 

TPK, Turku

Turku on ollut Riverille vaikea paikka. Vastus on nyt eri ja ensimmäinen kohtaaminen on jo toisella sarjakierroksella. Kärkipäässä viihtynyt viime vuosina, mutta on kokenut muutaman avainpelaajan menetyksen liigan puolelle. Edelleen nousukiellossa.

 

ToPV, Tornio

Nousija. Kauden avausvastus, nämä on kotijoukkueelle niitä pelejä mitkä pitää voittaa, mikäli mielii hyvään sarjasijoitukseen. Valmentaja Oleg Eprintsevin joukkueesta löytyy mielenkiintoisia nimiä, Aleksi Gullsten ja Matias Juntunen muun muassa, ainakin viime kauden listalta..

 

KP-V, Kaustinen

Nousija. KP-V:lle ottelut AS Moonia vastaan ovat varmasti kauden kohokohta. Peli perustuu kuulopuheiden mukaan vahvaan target-pelaamiseen, joten kovaa painimista tiedossa. Joukkueeseen on liittynyt myös Olli Piili JoSePa:sta. Vahva kotijoukkue.

 

Zenith, Helsinki

Neljä keskinäistä kohtaamista, ei voittoa Taivaansinisille. Aika korjata tuo tilasto. Puolustaa hyvin kurinalaisesti syvällä ja siksi haastava vastus. Sarjan ylivoimaisesti kolkoin kotisali.