FC Blackbird saapuu toistamiseen Joensuuhun

FC Blackbird saapuu toistamiseen Joensuuhun

Riveri kohtaa perjantai-iltana toistamiseen sarjakärki FC Blackbirdin. Mehtimäen tekonurmella pelattava ottelu alkaa klo 19.00 ja sisäänpääsymaksua ei peritä. Tervetuloa kannustamaan Riveri voittoon!

 

Sarjan voittamisen kannalta pelin henki on selvä. Jyväskyläläinen FC Blackbird on marssimassa kohti mestaruutta, mutta voitolla Taivaansinisetkin säilyttäisivät vielä teoreettisen mahdollisuuden sarjavoittoon. Blckbirdin takana yläloppusarja on erittäin tasainen ja tällä hetkellä sijoilla 2-5 olevat joukkueet ovat kahden pisteen sisällä toisistaan. Riverin sijoitus tällä hetkellä on viides, mutta sillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin sijoilla 2-4 olevilla joukkuella.

 

Kulunut viikko on Riverin kannalta ollut erinomainen. Sekä maanantaina että tiistaina harjoituksissa oli paljon pelaajia, mikä on mahdollistanut erilaiset taktiikkaharjoitukset ja 11v11 pelaamisen. Sama tilanne tulee olemaan myös tänään, kun Taivaansiniset viimeistelevät ottelukuntonsa illan harjoituksessa. Joukkueen terveystilanne on varsin hyvä, vaikka pitkäaikaispotilaita onkin edelleen poissa. Kokoonpanon ulkopuolelle joudutaan jättämään joitakin pelaajia, vaikka tämän viikon perusteella jokainen olisi ansainnut paikan rosterissa. Pelikuntoisista kavereista sivussa on varmuudella ainoastaan pelikiellossa oleva Henri Pupaza. Tämä tilanne aiheuttaa päävalmentaja Sami Ahoselle pohdittavaa.

 

FC Blackbird on kärsinyt kauden aikana kaksi tappiota, joista ensimmäinen tuli juurikin Riveriä vastaan Mehtimäellä. Pääosin vakuuttavasti koko kauden pelanneet Mustarastaat on maalitykki Toni Tahvanaisen lähdöstä huolimatta erittäin hyvä ja tasapainoinen joukkue. Tämän sai kokea myös hyvin tällä kaudella pelannut nousijajoukkue Komeetat, jota Rastaat kurittivat lukemin 7-1 edellisessä yläloppusarjan ottelussaan.

 

Pohjois-Karjalassa Riveri on viime vuosina ollut vahvempi keskenäisissä otteluissa. Riveri on voittanut neljä aiempaa kotikentän kohtaamista lukemin 4-1, 2-1, 3-1 ja 5-1, ja edellinen tappio on kauden 2016 heinäkuulta, jolloin Rastaat oli parempi lukemin 1-2. Maaleja otteluissa on siis yleensä nähty ja tuskin tämä kerta tekee poikkeusta. Joukkueiden kaikissa kohtaamisissa on aina tehty vähintään kaksi maalia. Tervetuloa Mehtimäen tekonurmelle perjantaina 11.9. klo 19.00, jolloin tuomari vislaa pilliin ja taistelu sarjapisteistä alkaa. Sisäänpääsymaksua ei peritä ja RiverCafé palvelee tuttuun tapaan.