Ehditäänkö ennen kauden alkua treenata ollenkaan?

Hyvää ystävänpäivää kaikille Taivaansinisten ystäville! Tämän vuoden ystävänpäivä on monella tapaa erilainen vallitsevan koronatilanteen vuoksi kuin normaalisti. Ainakaan jalkapalloharrastusten parissa ystävystyneet henkilöt eivät pääse Joensuussa nauttimaan sosiaalisesta kanssakäymisestä harjoitusten merkeissä. Joensuun kaupunki on jatkanut marraskuussa aloittamaansa rajoitusta maaliskuun lopulle asti, joten lajiharjoitusten osalta valmistautuminen kauteen jää erittäin lyhyeksi.

 

Mitä Riverin jalkapallojoukkueessa on tehty marraskuusta lähtien? Joukkue ehti pitämään yhdet harjoitukset marraskuussa, mutta tämän jälkeen loppuvuosi meni odotellessa josko treenit jatkuisivat. Eivät jatkuneet loppuvuonna. Ei myöskään alkuvuodesta, kun rajoituksia jatkettiin. Pelaajat ovat omatoimisesti käyneet lenkkeilemässä. Tammikuun lopulla yhteisharjoituksia päätettiin jatkaa juoksemalla lenkkipoluilla ja rappusissa pienryhmissä, mutta osallistumisinnokkuus on ollut hieman niukkaa. Helmikuun alkupuoliskolla toivottiin rajoitusten höllentymistä aikuisten sisällä tapahtuvan harrastustominnan osalta, mutta kaupunki siis päätti jatkaa rajoituksia ainakin 22.3. saakka. Kaupungilta tulleen viestin perusteella rajoitukset koskisivat myös ulkokenttiä, mikäli ne aurattaisiin ja sää ulkona muutoin mahdollistaisi treenaamisen. Tilanne on siis kertakaikkiaan lohduton kauteen valmistautumisen näkökulmasta. Pahaa mieltä joukkueessa aiheuttaa myös se, että esimerkiksi Iisalmessa rajoituksia ei ole ollut vielä laisinkaan ja Kuopiossakin vain pari viikkoa. Kauteen valmistautumisessa on joukkueiden välillä tänä vuonna eroa kuin yöllä ja päivällä.

 

Itse kilpailutoiminta kuitenkin on jo suunniteltu. Riveri osallistuu Regions’ Cupiin, jossa se arvottiin suoraan toiselle kierrokselle. Tällöin vastaan astelee Joensuussa pelattavaan otteluun Komeetat tai KeuPa. Ottelu tulisi olla pelattuna 27.4. mennessä. Tuona kyseisenä päivänä myös Kolmonen on jo alkanut. Perjantaina julkaistu alustava Kolmosen ohjelma kertoo sarjan alkavan Riverin osalta 17.4. Jyväskylässä JJK/2:n vieraana. Mikäli nyt oikein lykästää, on Riveri ehtinyt tuohon mennessä treenata neljä viikkoa. Pahimmassa tapauksessa Riveri matkustaa Jyväskylään ilman treenin treeniä.

 

Haasteista huolimatta joukkueen rakennus on hyvällä mallilla. Viime kaudelta sitoutuneita pelaajia on riittävä määrä ja uusiakin halukkaita on ottanut yheyttä liittyäkseen harjoituksiin. Tällä hetkellä joukkue tekee voitavansa eli treenaa lenkkikengät jalassa. Vaihtoehtoisesti joukkue on nyt alkanut miettimään myös liikuntatilojen vuokraamista yksityiseltä puolelta, jossa voisi harrastaa esimerkiksi sulkapalloa tai painia. Vaikka joukkue ei yhdessä harjoittelekaan, on taistelutahto korkealla. Toivottavasti kevätpuolella saadaan heti onnistumisia ja ehditään vielä pallotatsia ja taktiikkaa kehittää loppukaudeksi.

 

Joukkueessa on vielä tilaa uusillekin pelaajille. Mikäli haluat osallistua ensi kesänä Taivaansinisten toimintaan pelaajana tai muuna seurahenkilönä, ota rohkeasti yhteyttä joukkueen henkilöihin.

Päävalmentaja Sami Ahonen, 050 366 3259, ahonensami@hotmail.com

Joukkueenjohtaja Perttu Rytivaara, 040 922 5641, soccerclub.riverball@gmail.com