AS Moon syvensi Riverin ahdinkoa

SC Riverball joutui jälleen toteamaan vastustajan paremmakseen Miesten Futsal-ykkösen ottelussa. AS Moon haki pisteet Joensuun urheilutalolta lukemin 0-7 (0-2). Seuraavana viikonloppuna vietetään Riverballin osalta vieraskiertuetta, kun se kohtaa ensin lauantaina 12.3 FC Rauman ja sunnuntaina 13.3 on vuorossa KF Kosova.

 

Itse ottelu lähti käyntiin kotijoukkueen osalta lupaavasti. Palloa pystyttiin hallitsemaan ja pelinrakentelussa näkyi selvästi hyviä aihioita. Valitettavasti vain tulosurheilussa pelkästä hyvin pelaamisesta ei saa yhtään pistettä, varsinkin kun palloa ei saada hyvistäkään paikoista maalipuiden väliin. Tällä kertaa eessä oli joko maalikehikot tai hyvän ottelun pelannut vieraiden Janne Vähäkangas. Kotijoukkueesta useampikin pelaaja pääsi kokeilemaan ratkaisua, mutta tosiaan viimeistely ei onnistunut tällä kertaa ollenkaan. Ensimmäisellä jaksolla maaliverkko vieraista heilutti Timi Knuutinen ja Miro Salmela. Näin siis tauolle lukemissa 0-2.

 

Avausjakson jälkeen vielä ottelu oli täysin avoin ja näyttikin siltä, että seuraavan maalin tekee kotijoukkue. Sen verran kovaa vyöryä se esitti vieraiden maalille. Kotijoukkueen päävalmentaja Juha-Matti Ryynänen tuskastelikin ottelun jälkeen, että vastustajan maali oli kuin noiduttu tänään. ”En tiedä mitä sadetanssia siellä esitettiin, mutta tuntui, että aina oli joku siellä edessä tai sitten kolisivat raudat” Ryynänen manasi. Ja kuten usein pallopeleissä se sananlasku menee, että jos et itse tee paikoista, niin kaveri tekee. Näin kävi tänäänkin. Kesken Riverin hyvän painostuksen AS Moon sai rakenneltua hyökkäyksen ja Miro Salmela siirsi päivän toisellaan vieraat jo 0-3 johtoon. Tämä oli myrkkyä kotijoukkueen itseluottamukselle. Kotijoukkue yritti vielä hakea kavennusta reikäpaidalla, mutta maalinteossa onnistui tehokkaalla prosentilla vain vierasjoukkue. Lähes jokaisen pallon riiston jälkeen lähetetty pitkäpallo löytyi kotijoukkueen verkon perukoille ja loppulukemat oli tylyt 0-7. Kai Paakkari, Timi Knuutinen, Janne Vähäkangas ja Juho Heiskanen merkattiin maalintekijöiksi loppuihin osumiin.

 

Kun ottelu päättyy 0-7, niin harvoin silloin voidaan sanoa, että ne oli täysin väärin ottelutapahtumiin nähden. Tällä kertaa kuitenkin Riverin epäonnistuminen viimeistelyssä jätti pelistä karvaan maun ja paremmalla viimeistelyllä lukemat olisi voineet olla toiset. ”Vastustaja tiedettiin kovaksi ja saatiin heidät ajettua puolustus kannalle. Itse ei onnistuttu viimeistelyssä ja kaveri rokotti aika kovalla prosentilla, niin ei tänään jää oikein muuta sanottavaa pelistä.” Ryynänen kertasi ottelua harmissaan. Maalinteko onkin ollut Riverballille tuskaista viime aikoina ja samalla omassa päässä on soinut vähän liikaakin. Viidessä viimeisessä ottelussa joukkueen maaliero on ollut 7-29! Joukkueella on jäljellä vielä neljä ottelua ja niihin maalintekoa on pystyttävä parantamaan ja samalla tilkitsemään omaa päätä. ”12 pistettä on vielä jaossa ja ne pyritään ottamaan. Sen jälkeen katsotaan mikä on sijoitus sarjassa.” Ryynänen päättää.

 

Ottelun parhaina palkittiin kotijoukkueelta kovasti uurastanut Tuomas Pulkkinen ja vierailta nollat omissa pitänyt ja kertaalleen maalinteossa onnistunut maalivahti Janne Vähäkangas.

 

SC Riverballin pelit jatkuvat siis vierasturneella Raumalla ja Turussa ensiviikonloppuna. Tuolta reissulta tavoitteena on kuusi pistettä ja vielä herättää henkiin taistelua sarjapaikasta.